ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο Βινιάλες πήρε μια... οριακή pole position στο Μισάνο

Gran Premio TISSOT dell'Emilia Romagna e della Riviera di Rimini

Ο Βινιάλες πήρε μια... οριακή pole position στο Μισάνο

Ο Βινιάλες πήρε μια... οριακή pole position στο Μισάνο

Ταχύτατος χωρίς αμφιβολία, ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε την pole position στο Μισάνο για το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια, αφού ακυρώθηκε ο χρόνος του Πέκο Μπανάια. 

Αν και την pole position την πήρε ο Μάβερικ Βινιάλες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών στο Μισάνο, ήταν άλλος. Ο Πέκο Μπανάια κατάφερε να κάνει ένα Σάββατο... φωτιά, αφού πήρε την πρωτιά στα τρίτα και τέταρτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στο Q2 έκανε και τον καλύτερο χρόνο ανεβαίνοντας στη θέση της pole position, ωστόσο επειδή πάτησε εκτός γραμμής, το φανταστικό 1:30,9 που έθεσε, ακυρώθηκε. Με αυτό τον τρόπο, ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε μια πολύ άξια pole position στο 1:30,0, αφού ο Μπανάια από λάθος του δεν κατάφερε να παραμείνει εντός των ορίων στην πίστα. Κατά τα λοιπά είχαμε ωραίες μάχες στις κατατακτήριες. Δεύτερος κατάφερε να φτάσει ο Τζακ Μίλερ και τρίτος, ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ενώ ο πρώτος από τη δεύτερη γραμμή εκκίνησης (τέταρτη θέση) είναι ο Πολ Εσπαργκαρό.

Πέμπτος ο Μπανάια με τον προηγούμενο χρόνο του και έκτος ο Μπραντ Μπίντερ, ο οποίος κατάφερε να μπει στη δεύτερη γραμμή και να αφήσει τον Βαλεντίνο Ρόσι στην τρίτη. Έβδομος λοιπόν ο «Γιατρός», ο οποίος στην αρχή της διαδικασίας ήταν οριακά... άφαντος. Στη συνέχεια πάντως κατάφερε να κάνει καλύτερους χρόνους. Όγδοος ο Μορμπιντέλι, ένατος ο Πετρούτσι και δέκατος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος έτρεξε στο Q1 και κατάφερε τελικά να πάρει εισιτήριο για το Q2. Από πτώσεις είχαμε τον Τακάκι Νακαγκάμι στο Q2 και τους Ζουάν Ζαρκό, Ίκερ Λεκουόνα και Αλέιξ Εσπαργκαρό στο Q1. Παρακάτω βλέπετε αναλυτικά τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια την Κυριακή, μαζί με τους χρόνους του κάθε αναβάτη.