Οι Petronas Yamaha έκαναν το 1-2 στο FP1 του Μισάνο

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Petronas Yamaha έκαναν το 1-2 στο FP1 του Μισάνο
Για άλλη μια φορά ο Φάμπιο Κουαρταραρό και ο Φράνκο Μορμπιντέλι κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή των χρόνων και να γίνουν το σημείο αναφοράς στην πίστα του Μισάνο.

Για δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο, το MotoGP βρίσκεται στην πίστα του Μισάνο. Μάλιστα, στην αρχή της εβδομάδας, έγιναν και κάποια δοκιμαστικά στην πίστα και η Yamaha υποστήριξε ότι βρήκαν μερικά πράγματα που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ταχύτεροι. Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το δεύτερο Γκραν Πρι, οι δύο αναβάτες της Petronas Yamaha ανέβηκαν στην κορυφή.

Ο ταχύτερος είναι ο Φάμπιο Κουαρταραρό, με πολύ μικρή διαφορά στο χρόνο από τον δεύτερο Μορμπιντέλι, ενώ ο Πολ Εσπαργκαρό με KTM βρίσκεται στην τρίτη θέση. Μιρ, Ολιβέιρα στην πεντάδα και Νακαγκάμι, Ντοβιτσιόζο, Ζαρκό, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μπανάια βρίσκονται στη δεκάδα. Σε αντίθεση με τη δορυφορική Petronas Yamaha, η εργοστασιακή Yamaha δεν τα πήγε καθόλου καλά. Ο Μάβερικ Βινιάλες έφτασε μόλις μέχρι τη 13η θέση και ο Βαλεντίνο Ρόσι ακόμη πιο πίσω, στη 17η.

Περιμένουμε πάντως, να δούμε αν τελικά η Yamaha θα καταφέρει κάτι καλύτερο στο Μισάνο αυτή την εβδομάδα. Μετά τα δοκιμαστικά, τόσο ο Μάβερικ Βινιάλες, όσο και ο Βαλεντίνο Ρόσι, είπαν ότι βρήκαν μερικά πράγματα στη μοτοσικλέτα τους και έλυσαν το θέμα της τραγικής φθοράς του μεσαίου ελαστικού. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στην ιταλική πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!