Αρκετά βελτιωμένη η Yamaha λέει ο Φάμπιο Κουαρταραρό

Gazzetta team
Αρκετά βελτιωμένη η Yamaha λέει ο Φάμπιο Κουαρταραρό
Τα δοκιμαστικά που έγιναν στο Μισάνο ολοκληρώθηκαν και ο Φάμπιο Κουαρταραρό είδε πολλές αλλαγές στη Yamaha του, ωστόσο δεν έγιναν τόσες βελτιώσεις στον κινητήρα, που τις χρειαζόταν.

Πολύ καλά αποτελέσματα είχε ο Φάμπιο Κουαρταραρό στα τεστ του Μισάνο. Ο νεαρός Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha, ο οποίος από του χρόνου θα έχει μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα, δοκίμασε διάφορα νέα πράγματα στη μοτοσικλέτα του και είδε σημαντικές διαφορές, ωστόσο έχει ένα μικρό παράπονο σε ο,τι αφορά την απόδοση του κινητήρα. Εκεί δεν έγιναν οι βελτιώσεις που ήθελε και περίμενε αρκετά περισσότερα.

«Ήταν ένα θετικό τεστ και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα. Είμαι χαρούμενος γιατί με ένα ελαστικό που είχε πάνω του 23 γύρους έκανα 32.4. Σε ο,τι αφορά τον κινητήρα, δυστυχώς δεν είχαμε βελτιώσεις. Δουλέψαμε με τα ηλεκτρονικά και το πλαίσιο για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση αλλά τίποτα δεν βλετιώθηκε. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Φυσικά και δεν οδηγώ τη μοτοσυκλέτα τόσο άνετα όσο στην Χερέθ, αλλά αρχίζω και τη συνηθίζω. Δυσκολεύομαι περισσότερο από τους άλλους οδηγούς της Yamaha επειδή δεν έχω την εμπειρία που έχουν αυτοί. Πρέπει να προσαρμοστώ. Δεν είναι εύκολο όμως γιατί δεν μπορώ να οδηγήσω όπως στην Χερέθ.

Δεν μπορώ να σας το δώσω να το καταλάβετε, όμως έχουμε δυνατό ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Με την καινούργια εξάτμιση, το μόνο καλό ήταν ότι ακουγόταν πιο δυνατά η μοτοσικλέτα. Δυστυχώς δεν μας έδωσε τίποτα σε επιτάχυνση ή τελική. Για αυτό γύρισα στην κανονική εξάτμιση. Με το νέο πλαίσιο είναι ακόμα δύσκολο να το καταλάβω και πρέπει να δούμε αν μας έδωσε το κάτι παραπάνω ή όχι, ώστε να το έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Τέλος, με την ενδοεπικοινωνία που δοκιμάσαμε, ήταν λίγο περίεργο. Κάθε 20-30’’ ήταν σαν ένα ρομπότ να σου μιλάει. Ελπίζω να μην το έχουμε για επικοινωνία με την ομάδα. Το μόνο καλό μ’ αυτό είναι η ασφάλεια. Αλλά μέχρι εκεί» ήταν τα λόγια του Γάλλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!