Έξαλλος ο Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha του

Gazzetta team
Έξαλλος ο Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha του
Φανερά απογοητευμένος είναι πλέον ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, ο οποίος λέει ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα κι ακόμη δεν έχει καταφέρει να συνεργαστεί με την M1 του.

Στον αγώνα του Μισάνο, ο Μάβερικ Βινιάλες δεν κατάφερε να τα πάει όσο καλά θα ήθελε ή όσο καλά έδειχνε ότι θα τα πάει, από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα. Η Yamaha δείχνει ότι δεν του έχει «κάτσει» και λέει ανοικτά ότι κάτι θα πρέπει να γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι υπόλοιπες Yamaha ωστόσο, μαζί με αυτή του Βαλεντίνο Ρόσι, τα πήγαν αρκετά καλά στον τελευταίο αγώνα και μένει να δούμε τι πάει στραβά στην περίπτωση του Βινιάλες.

«ικρινά δεν ξέρω τι να πω μετά από έναν τέτοιο αγώνα. Δεν έχω βρει τις απαντήσεις... επί 30 αγώνες τώρα συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Νιώθω άσχημα γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μετά από τέτοια αποτελέσματα είναι δύσκολο να συνεχίσεις και να έχεις κίνητρο. Έχω αλλάξει 70 φορές το στυλ μου για την Yamaha και τίποτα δεν δουλεύει. Είναι εκνευριστικό. Δεν φταίνε ούτε τα ελαστικά. Η μοτοσυκλέτα απλά δεν δουλεύει. Δεν φταίνε τα ελαστικά.

Η σκληρή γόμα που έβαλα ήταν η σωστή επιλογή και στο τέλος έκανα πολύ καλούς χρόνους με τα ελαστικά αυτά. Το πρόβλημα είναι ότι η μοτοσυκλέτα δεν δουλεύει και δεν ξέρω το γιατί. Με γεμάτο ντεμπόζιτο δεν μπορώ να την οδηγήσω. Δεν γίνεται, δεν έχω αυτοπεποίθηση, δεν μπορώ να πιέσω όπως θέλω στις στροφές και έχω την αίσθηση συνεχώς ότι θα γλιστρίσω.

Πάντα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά μέχρι και τις κατατακτήριες είμαι από τους καλύτερους. Την Κυριακή όμως δυσκολεύομαι, κανείς δεν μπορεί να μου πει το γιατί. Η μοτοσικλέτα μου δεν δουλεύει. Στα δοκιμαστικά έχω καταπληκτική πρόσφυση, ακριβώς το αντίθετο γίνεται στους αγώνες» είπε ο Μάβερικ Βινιάλες. Μάλιστα, για όσους πουν ότι φταίει ο ίδιος που δεν καταφέρνει να κάνει τη μοτοσικλέτα να δουλέψει, ο Ισπανός απαντά: «ας μιλήσουμε σοβαρά. Μια μέρα πριν τον αγώνα έκανα νέο ρεκόρ πίστας. Γίνεται να ξεχάσω να οδηγώ μέσα σε 24 ώρες;» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!