Βαλεντίνο Ρόσι: «Είμαι υπερήφανος για τους μαθητές μου»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Είμαι υπερήφανος για τους μαθητές μου»
Στο Μισάνο, ο Βαλεντίνο Ρόσι έμεινε για λίγο εκτός του βάθρου και στις πρώτες δύο θέσεις καμάρωσε δύο μαθητές του, τον Μορμπιντέλι και τον Μπανάια!

Η ακαδημία του Βαλεντίνο Ρόσι έχει βγάλει στην επιφάνεια πάρα πολλούς αναβάτες στα χρόνια που λειτουργεί. Δύο από αυτούς είναι ο Φράνκο Μορμπιντέλο και ο Πέκο Μπανάια, οι οποίοι... κέρδισαν τον δάσκαλό τους στον αγώνα του Μισάνο! Ο «Γιατρός» προφανώς ήθελε να ανέβει στο βάθρο, ωστόσο δήλωσε τρομερά υπερήφανος για τους μαθητές του. Μάλιστα, είπε αστειευόμενος ότι... θα το κλείσει το ράντσο αν συνεχιστούν αυτά!

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Από την άλλη, είναι και κρίμα που έχασα το βάθρο. Το να ανέβαινα στο βάθρο με τον Φράνκο και τον Πέκο θα ήταν τρομερό, κάτι απίστευτο που θα μας θύμιζε στιγμές από το ράντσο. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ υπερήφανος για τους αναβάτες μου, τους μαθητές μου. Και οι ομάδες έχουν κάνει φανταστική δουλειά. Έκανα ένα μικρό λάθος και σε αυτό το σημείο ο Μιρ που ήταν πίσω μου, ήταν πολύ δυνατός.

Οπότε πέρασε. Έκανε πολύ καλόύς γύρους προς το τέλος του αγώνα και μπορούσε να με προσπεράσει. Κρίμα γιατί είχαν απομείνει λιγότερα από δύο χιλιόμετρα. Παραμένει όμως ένα καλό Σαββατοκύριακο και ένας πολύ καλός αγώνας για εμένα. Οδήγησα καλά και δυνατά σε όλες τις φάσεις. Είχα ένα μικρό προβληματάκι με την πρόσφυση και στον εμπρός τροχό και στον πίσω.

Ο Μορμπιντέλι δεν το είχε αυτό και μπόρεσε να φύγει πιο μακριά. Θεωρώ ότι μπορούμε να βελτιωθούμε για τους επόμενους αγώνες, να φτιάξουμε τρία, τέσσερα πραγματάκια. Αυτό με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο, επειδή θα προσπαθήσω ξανά. Τέλος, ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα που είχαμε ξανά μερικούς οπαδούς στην πίστα για φέτος. Σχεδόν όλοι ήταν κίτρινοι! Όχι όλοι, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό. Ήταν φανταστικό. Τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!