Περνάτ: «Στη Ducati δεν υπάρχει χώρος για τον Λορένθο»

Gazzetta team
Περνάτ: «Στη Ducati δεν υπάρχει χώρος για τον Λορένθο»
Ένας από τους μεγαλύτερους μάνατζερ στο MotoGP λέει ότι το διαζύγιο του Ντοβιτσιόζο με την Ducati θα φέρει νέους αναβάτες στο προσκήνιο και ότι ο Χόρχε Λορένθο, δεν έχει πιθανότητες να πάει εκεί.

Η καριέρα του Χόρχε Λορένθο ως αναβάτης στο MotoGP σταμάτησε μετά τη συνεργασία του με τη Honda. Ο Ισπανός δήλωσε ότι δεν ήταν όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε και αποφάσισε να βγάλει το αγωνιστικό του κράνος, επιστρέφοντας στη Yamaha ως οδηγός εξέλιξης. Ωστόσο λίγο μετά, άρχισε να «γυρνάει» τα σχέδιά του και να λέει ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να γίνει ξανά αγωνιζόμενος. Η Yamaha δήλωσε ανοικτά ότι στη δική της ομάδα, αλλά και στις δορυφορικές, δεν υπάρχει θέση για εκείνον και τα σενάρια επιστροφής του στη Ducati φούντωσαν. Το διαζύγιο που πήρε η ιταλική ομάδα με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο προκάλεσε επίσης πολλές συζητήσεις, ο γνωστός μάνατζερ του MotoGP όμως, Κάρλο Περνάτ, θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον Λορένθο στη Ducati.

«Δεν πιστεύω ότι ο Λούκα Μαρίνι θα πάει στη Ducati»

«Η Ducati έχει επιλέξει το δρόμο των νεαρών ταλέντων και, παρά το ότι υπήρχε πιθανότητα, τώρα ο Jorge είναι εκτός για τους κόκκινους. Οι κόκκινοι έχουν αλλάξει στρατηγική και πλέον δίνουν 1+1 χρόνο συμβόλαια στους οδηγούς τους, για να τους έχουν υπό πίεση και να τους αξιολογούν στο τέλος της σεζόν. Είναι καλή τακτική. Όσο για το ποιος θα έρθει στην ομάδα, δεν πιστεύω ότι θα είναι ο Λούκα Μαρίνι, αλλά ο Μπαστιανίνι» είπε ο Περνάτ. Στη συνέχεια, μίλησε για τη Yamaha λέγοντας:

«Η Yamaha έκανε την υπέρβαση κι έχει καλούς οδηγούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τώρα χρειάζεται να κάνει και την υπέρβαση στο τεχνικό κομμάτι. Ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος μηχανικός-σχεδιαστής τους ήταν ο Φουρουσάουα και η M1 του ήταν η καλύτερη όλων των εποχών. Από τότε όμως η M1 έχανε σε ανταγωνισμό και τώρα, εξαιρουμένης της Aprilia, είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα στο grid. Με αυτή την M1 τίτλο δεν παίρνουν σε κανονικής διάρκειας σεζόν! Κάθε φορά έχουν και διαφορετικό πρόβλημα. Τώρα είναι και η αξιοπιστία των κινητήρων τους. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν σε κάποιους αγώνες οι οδηγοί τους ξεκινήσουν από τη γραμμή των πιτς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!