Ρόσι και Ζαρκό παρηγορούν τον τραυματία Μάρκεζ

Gazzetta team
Ρόσι και Ζαρκό παρηγορούν τον τραυματία Μάρκεζ
Ο Ισπανός αναβάτης θα υποχρεωθεί να μείνει λόγω του σπασμένου χεριού του για άλλους δύο με τρεις μήνες εκτός αγώνων και οι Ρόσι και Ζαρκό δείχνουν κατανόηση για την κατάστασή του, ενώ θυμούνται παρόμοια περιστατικά με δικούς τους τραυματισμούς.

Οι περισσότεροι αναβάτες του MotoGP έχουν βιώσει τραυματισμούς στην καριέρα τους. Ο Ζουάν Ζαρκό το έζησε αυτό πρόσφατα, όταν έπαθε ένα μικρό κάταγμα στο δεξί του χέρι στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στην Αυστρία. Ο Γάλλος εγχειρίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη και έλαβε μέρος αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο στον αγώνα όντας τραυματίας και με πόνους.

«Αυτή η κατάσταση πρέπει να είναι πολύ δύσκολη για τον Μαρκ. Είχα τώρα την πρώτη μου εγχείρηση, η οποία ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τη δική του. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει λάθος και οι δικοί μου γιατροί, όμως δεν ήταν η ίδια επέμβαση. Μπορώ να κατανοήσω, που ήθελε να ανέβει στη Χερέθ πάλι στη μοτοσικλέτα. Οι γιατροί τον έκριναν ικανό, όμως ήταν λάθος. Ήταν μία μεγάλη εγχείρηση. Δεν γνωρίζω, τι παρενέργειες είχε στο χέρι του, το γεγονός ότι έτρεξε στη Χερέθ. Δεν θέλω καν να φανταστώ τους πόνους του. Εκανε ένα τεστ φυσικής κατάστασης, όμως ο Μαρκ είναι ένας πολεμιστής. Ακόμη και αν του έκοβαν το ένα χέρι, πάλι θα έκανε τις κάμψεις και θα προσπαθούσε να τρέξει», ανέφερε ο Ζαρκό. Όπως έγινε γνωστό, ο Μαρκ Μάρκεζ υποχρεώθηκε να πάρει έως 40 κάμψεις ενώπιον των γιατρών, πριν του δώσουν την άδεια να λάβει μέρος στο Γκραν Πρι της Χερέθ!

To τρομερό ατύχημα στην Αυστρία όπου τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο Ζαρκό.

Για τον Μάρκεζ είναι το μεγαλύτερο διάλειμμα λόγω τραυματισμού μετά το φθινόπωρο του 2011, όταν εμφάνισε προβλήματα στην όρασή του μετά από μία πτώση με τη μοτοσικλέτα του. Ο Βαλεντίνο Ρόσι αντιλαμβάνεται πλήρως την ψυχολογία του Ισπανού, καθώς έχει βιώσει και ο ίδιος αντίστοιχες καταστάσεις. «Φυσικά είναι απογοητευτικό» δήλωσε ο Ιταλός και έκανε μία αναδρομή στο του δικό του παρελθόν λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2010 νίκησα στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ και φαινόταν, ότι θα μπορούσα να παλέψω εναντίον του Λορένθο για τον τίτλο. Τότε όμως τραυματίστηκα στον ώμο στη διάρκεια προπόνησης όπου έκανα Motocross. Αυτό με επηρέασε πολύ πάνω στη μοτοσικλέτα. Επρεπε να παίρνω πολλά αναλγητικά και η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Μετά ήρθε το Μουτζέλο, όπου έσπασα το πόδι μου στις δοκιμές. Ήταν ένα σοβαρό κάταγμα».

Mάρκεζ και Ρόσι σε παλαιότερο στιγμιότυπο.

Ο Ρόσι έχασε στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 τέσσερις αγώνες και εξήγησε ότι «από εκείνο το σημείο και μετά σκεφτόμουν μόνον την ανάρρωσή μου, επειδή γνώριζα ότι είχαν τελειώσει όλα. Προσπάθησα λοιπόν, να παραμείνω ήρεμος και να βγω όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το νοσοκομείο και να πάω σπίτι μου. Εκεί βολεύτηκα άνετα στον καναπέ μου και παρακολουθούσα τους αγώνες ως θεατής. Επίσης παρακολούθησα το Μουντιάλ ποδοσφαίρου. Το ζητούμενο ήταν απλά, να κρατάω ακίνητα τα πόδια».

Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται δυστυχώς τώρα ο Μάρκεζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!