Μάρκεζ: Κουαρταραρό ή Ντοβιτσιόζο οι φετινοί πρωταθλητές του MotoGP

Gazzetta team
Μάρκεζ: Κουαρταραρό ή Ντοβιτσιόζο οι φετινοί πρωταθλητές του MotoGP
Το Γάλλο αναβάτη της Petronas Yamaha ή τον Ιταλό της Ducati προκρίνει για πρωταθλητές του 2020 ο περσινός πρωταθλητής και τραυματίας προς το παρόν Μαρκ Μάρκεζ.

Μπορεί ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία MotoGP να είναι προς το παρόν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ωστόσο οι προβλέψεις του έχουν τεράστια βαρύτητα καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη δυναμική των συναθλητών του, αλλά και των ομάδων.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, τόνισε ότι «προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν, καθώς βλέπουμε ότι πολλοί οδηγοί αλλά και ομάδες πλέον είναι ικανοί για τη νίκη». Οι δύο τελευταίοι και εξόχως δραματικοί αγώνες στο Red Bull Ring της Αυστρίας αποδεικνύουν τα λεγόμενά του, καθώς λόγω των ατυχημάτων και την επανεκκίνηση ο Μιρ και η Suzuki έχασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια σχεδόν σίγουρη πρώτη θέση, με τον Ολιβέιρα και την Tech3 – KTM να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με ένα δραματικό προσπέρασμα των Πολ Εσπαργκαρό και Τζακ Μίλερ στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Παρά λοιπόν τη ρευστή κατάσταση στο πρωτάθλημα, ο Φάμπιο Κουαρταραρό συνεχίζει να διατηρεί με βραχεία κεφαλή την πρώτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, με δεύτερο τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Σύμφωνα με τον Μάρκεζ, αυτοί οι δύο θα είναι και οι διεκδικητές του πρωταθλήματος φέτος, με τον ίδιο εκτός συναγωνισμού. «Ο Αντρέα έχει περισσότερη εμπειρία, ο Φάμπιο είναι νεότερος και πολύ ταχύς», αναφέρει ο Ισπανός πολυπρωταθλητής. «Επιπρόσθετα, ο Αντρέα αξίζει το πρωτάθλημα, πέρυσι τερμάτισε δεύτερος. Ωστόσο και ο Φάμπιο έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, παρά τα προβλήματα των τελευταίων αγώνων. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι προβλέψεις είναι πολύ δύσκολες φέτος», σημείωσε ο Μάρκεζ.

Πορείες μετ' εμποδίων

Αμφότεροι οι κατά Μάρκεζ διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν οδηγούν σε ένα ανέφελο περιβάλλον, καθώς αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Ο Ντοβιτσιόζο βρίσκεται και επίσημα εκτός από την Ducati για το 2021, με την ψυχολογία του να μην είναι στην καλύτερη φάση της, όπως και η σχέση του με την ομάδα.

Ο νεαρός Γάλλος της Petronas Yamaha παρότι ξεκίνησε με δύο εμφατικές νίκες το πρωτάθλημα, αντιμετώπισε προβλήματα με τη μοτοσικλέτα του στους επόμενους αγώνες και, παρά την αδιαμφισβήτητη ταχύτητά του, πρέπει πολύ σύντομα να βρεθεί λύση και να επανέλθει στις νίκες, για να διατηρήσει την πρωτοπορία του.

Φάμπιο ΚουαρταραρόΦάμπιο Κουαρταραρό.

Επιπρόσθετα, αμφότεροι έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυναμική της KTM, η οποία φέτος δείχνει ικανή για το καλύτερο με δύο νίκες σε πέντε αγώνες, αλλά και αναβάτες “έκπληξη” όπως ο Νακαγκάμι της LCR Honda, που δείχνουν επίσης δυναμική βάθρου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!