«Απίστευτη» χαρακτήρισε ο Εσπαργκαρό την παρθενική pole position του

Gazzetta team
«Απίστευτη» χαρακτήρισε ο Εσπαργκαρό την παρθενική pole position του
Ο Πολ Εσπαργκαρό πετούσε στα ουράνια μετά την πρώτη pole position του στο MotoGP, ενώ και για τον δεύτερο Νακαγκάμι ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του σε κατατακτήριες δοκιμές του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας.

Ο έβδομος γύρος του Πολ Εσπαργκαρό στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας προσέφερε ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα στον Ισπανό καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων και του επιτρέπει να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP από την pole position. Ο αναβάτης της ΚΤΜ ήταν χείμαρρος μετά τις δοκιμές όπου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Απίστευτο! Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δεν υπολόγιζα ότι θα έπαιρνα εδώ την pole. Έλπιζα στη δεύτερη ή ενδεχομένως στην τρίτη σειρά εκκίνησης. Αυτό θα ήταν ήδη πολύ δυνατό, επειδή δεν είχα καταφέρει έναν γρήγορο γύρο αυτό το Σαββατοκύριακο έως το Q2».

«Εκανα συνεχώς εδώ και εκεί μερικά λάθη, όπως για παράδειγμα σήμερα το πρωί στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στις κατατακτήριες ήθελα απλά να κάνω έναν αξιοπρεπή γύρο και να αποφύγω να βγω εκτός ορίων πίστας. Τώρα είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος για εμένα και την ΚΤΜ», συμπλήρωσε ο Εσπαργκαρό.

Άκυρος γύρος για τον Νακαγκάμι

Όμως και για τον δεύτερο των κατατακτήριων δοκιμών, Τακαάκι Νακαγκάμι, ήταν η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο MotoGP. Ο Ιάπωνας αναβάτης της LCR-Honda δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε από την αρχή του Σαββατοκύριακου αρκετά σταθεροί και η αίσθηση πάνω στη μοτοσικλέτα είναι καλή. Στις τελευταία στροφή του τελευταίου μου γύρου τα έδωσα όλα, ήμουν όμως λίγο υπερβολικός. Βγήκα εκτός πίστας και ακυρώθηκε ο γύρος. Το σημαντικό είναι όμως ότι απόλαυσα κάθε γύρο. Αύριο είναι φυσικά μία άλλη ιστορία, όμως έχουμε μερικές καλές ιδέες. Ελπίζω να καταφέρω μία καλή εκκίνηση και να μπορέσω να ακολουθήσω τους άλλους. Αν βρεθεί η νίκη σε ακτίνα βολής, θα κάνω βεβαίως ό,τι καλύτερο. Όμως αυτό που θέλω κυρίως αύριο, είναι να το διασκεδάσω».

Από τα πιτ ο Ζαρκό

Ο Ζουάν Ζαρκό πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης της Ducati παρόλον ότι συμμετείχε στις κατατακτήριες έχοντας εγχειριστεί την Τετάρτη στον σπασμένο του καρπό. Όπως δήλωσε ο αναβάτης της Avintia, «είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος. Υπολόγιζα με λίγη βροχή, που θα με ευνοούσε. Τώρα είμαι ωστόσο στην πρώτη σειρά, αν και με στεγνή την πίστα. Αυτό είναι καλό. Την Παρασκευή δεν έτρεξα καθόλου. Ωστόσο ήταν πολύ ενδιαφέρον, να παρακολουθείς τους άλλους κατά την οδήγηση και να διακρίνεις κάποιες διαφορές. Σήμερα συγκεντρώθηκα για να οδηγήσω μόνον λίγους γύρους, αλλά καλούς. Αυτό λειτούργησε καλά». Πάντως ο Ζαρκό αποκάλυψε ότι το φρεσκοεγχειρισμένο χέρι του πονούσε ολοένα περισσότερο γύρο με γύρο στον καρπό.

Να σημειωθεί ότι ο Ζαρκό θα ξεκινήσει από τα πιτ και όχι τρίτος εξαιτίας της ποινής που του επιβλήθηκε για τη σύγκρουσή του με τον Μορμπιντέλι στο Γκραν Πρι Αυστρίας την προηγούμενη Κυριακή. Ετσι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή εκκίνηση ο Γιόαν Μιρ με Suzuki, που θα ήταν κανονικά τέταρτος μπροστά από τον πέμπτο Τζακ Μίλερ, ο οποίος πονούσε στην ωμοπλάτη εξαιτίας της πτώσης του στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Στυρίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!