Άλλους δύο με τρεις μήνες εκτός αγώνων ο Μαρκ Μάρκεζ

Gazzetta team
Άλλους δύο με τρεις μήνες εκτός αγώνων ο Μαρκ Μάρκεζ
Σοκ στη Honda, καθώς ο τραυματισμένος Μαρκ Μάρκεζ όχι μόνον δεν πρόκειται να επιστρέψει τελικά τον Σεπτέμβριο στο MotoGP, αλλά είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να τρέξει σε κάποιον αγώνα μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν!

Η Honda ανακοίνωσε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας, ότι ο Μαρκ Μάρκεζ δεν πρόκειται να επιστρέψει στους αγώνες τον Σεπτέμβριο όπως προβλεπόταν αρχικά. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, θα λείψει ο Ισπανός για άλλους δύο έως τρεις μήνες ακόμη, καθώς καθυστερεί περισσότερο του αναμενομένου η αποθεραπεία του δεξιού σπασμένου χεριού του. Μάλιστα δεν είναι καν σίγουρο, αν θα προλάβει να τρέξει ο Μάρκεζ σε κάποιον από τους εναπομείναντες αγώνες του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP ή αν έχει τελικά νόημα να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP έσπασε το δεξί χέρι του στις 19 Ιουλίου μετά από πτώση στον πρώτο αγώνα της εφετινής σεζόν στη Χερέθ της Ισπανίας. Μετά την εγχείρηση στο λαβωμένο χέρι του προσπάθησε να λάβει μέρος στον αμέσως επόμενο αγώνα στην ίδια πίστα μόλις έξι ημέρες μετά το ατύχημά του, όμως εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω έντονων πόνων.

Ο Μάρκεζ σκόπευε να επανέλθει σε αγωνιστική δράση στις 9 Αυγούστου στο Μπρνο της Τσεχίας, ωστόσο πριν το Γκραν Πρι υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση επειδή η πλάκα τιτανίου στο τραυματισμένο χέρι του είχε πάθει ζημιά μετά από ατύχημα που είχε ο ίδιος στο…σπίτι του!

O Γερμανός Μπραντλ (αριστερά) αντικαθιστά τον Μάρκεζ.

Ο διευθυντής της ομάδας της Honda, Αλμπέρτο Πουίγκ δήλωσε σχετικά με το θέμα του Μάρκεζ τα εξής: «Εχουν ειπωθεί πολλά για την ανάρρωση και τις διάφορες καταληκτικές ημερομηνίες του Μαρκ. Όμως είπαμε από την πρώτη ημέρα μετά τη δεύτερη επέμβαση ότι μοναδικός στόχος είναι, να τον έχουμε πάλι σε 100% καλή φυσική κατάσταση. Δεν θέλουμε να βιαστούμε. Μόλις είναι ο Μαρκ σε θέση να επιστρέψει και να οδηγήσει στο γνωστό του επίπεδο, θα σκεφτούμε τον επόμενο στόχο».

Κατά τα φαινόμενα, θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Μαρκ Μάρκεζ στο πρωτάθλημα του MotoGP ο Γερμανός Στέφαν Μπραντλ. Ο Μπραντλ έχει τρέξει μέχρι τώρα σε δύο αγώνες ως αντικαταστάτης του Ισπανού και έχει μείνει άποντος. Δεύτερος εργοστασιακός αναβάτης της Honda είναι ένας άλλος…Μάρκεζ και πιο συγκεκριμένα ο αδελφός του πρωταθλητή MotoGP, Άλεξ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!