Χάλασε η χημεία με την Ducati και ο Ντοβιτσιόζο φεύγει

Γιώργος Βαρίνος
Χάλασε η χημεία με την Ducati και ο Ντοβιτσιόζο φεύγει
Ψυχρολουσία για την Ducati, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ένιωσε θιγμένος με την καθυστέρηση του συμβολαίου του με τους κόκκινους και αποφάσισε να φύγει στο τέλος της χρονιάς.
Ο Σιμόνε Μπατιστέλα, ο μάνατζερ του Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν αυτός που ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στον Ντάβιντε Ταρντόζι και στον Tζιτζι Νταλίνια, στα αφεντικά της αγωνιστικής Ducati. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο προσχώρησε στην ομάδα της εργοστασιακής Ducati το 2013 και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επαναφορά της ομάδας στο προσκήνιο, κερδίζοντας 13 αγώνες μεταξύ 2016 και 2020 και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα τις τελευταίες τρεις σεζόν. Θα ήταν 3 φορές πρωταθλητής αν δεν ήταν άτυχος και έπεφτε πάνω στην εποχή Μάρκεθ.

Ενώ όλα έδειχναν πως ο
Αντρέα Ντοβιτσιόζο θα παρέμεινε με την ομάδα της εργοστασιακής Ducati για το 2021, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών καθυστέρησαν κατά τη διάρκεια του lockdown από τον κορονοϊό. Επίσης τα νέα δεδομένα ανάγκασαν την Ducati να θέλει να απομακρυνθεί από τα μεγάλα συμβόλαια εκατομμυρίων, υπό τις νέες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκαν από την πανδημία, ενώ ο Ντοβιτσιόζο δεν ήταν καθόλου πρόθυμος να δεχθεί τη σημαντική μείωση των αποδοχών του, για την οποία συζητούσαν ανεπίσημα. Από τα αρκετά εκατομμύρια σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Την Πέμπτη στο Red Bull Ring, το αφεντικό της
αγωνιστικής Ducati, Ντάβιντε Ταρντόζι δήλωσε πως η απόφαση για το μέλλον του Ντοβιτσιόζο θα ληφθεί μετά το Γκραν Πρι της Στυρίας, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Προφανώς ο Ντοβιτσιόζο και ο Μπατιστέλα πήραν την ανακοίνωση της Ducati «στραβά» και ένιωσαν πως η Ducati προσβάλει τον οδηγό και δεν υπολογίζει την προσφορά των 8 ετών στην εταιρία. Έτσι ο Μπατιστέλα βγήκε στο Sky Italia και έκανε δηλώσεις... «Ενημερώσαμε σήμερα τη Ducati πως ο Αντρέα δεν σκοπεύει να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια μαζί τους. Τώρα θέλει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, στους αγώνες που απομένουν και ας πούμε ότι δεν πιστεύουμε πως οι συνθήκες είναι σωστές για να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία στο μέλλον. Ουσιαστικά και επίσημα, δεν έχουμε μιλήσει μαζί τους, ποτέ για το οικονομικό μέρος μέχρι σήμερα. Επίσης δεν υπήρξαν προτάσεις ή διαπραγματεύσεις για το 2021. Ο Αντρέα σκοπεύει να συνεχίσει τους αγώνες, αν βρει μια κατάλληλη οικονομική πρόταση.».

Με τη μόνη επιλογή του
Αντρέα Ντοβιτσιόζο, εκτός από την Ducati να είναι η Aprilia, η οποία περιμένει επί του παρόντος την επίλυση της υπόθεσης ντόπινγκ του Αντρέα Ιανόνε τον Οκτώβριο, πριν πάρει αποφάσεις για το 2021, αυτή τη στιγμή είναι απίθανο να παραμείνει στο MotoGP ο ταλαντούχος, έμπειρος και περήφανος Ιταλός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!