MotoGP: O Βινιάλες ταχύτερος στο FP3 τoυ Γκραν Πρι Αυστρίας

Gazzetta team
MotoGP: O Βινιάλες ταχύτερος στο FP3 τoυ Γκραν Πρι Αυστρίας
Ο Μάβερικ Βινιάλες με Υamaha πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Αυστρίας για το πρωτάθλημα MotoGP, που ξεκίνησαν σε βρεγμένη πίστα, η οποία στέγνωσε στην πορεία και επέτρεψε καλύτερους χρόνους.

Σε βρεγμένη πίστα που στέγνωνε ωστόσο γρήγορα σε διάφορα σημεία ξεκίνησαν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Αυστρίας για το πρωτάθλημα μοτοσικλέτας MotoGP. Aρχικά έκανε ο Ντανίλο Πετρούτσι έναν σχετικά αργό χρόνο με βρόχινα ελαστικά και στη συνέχεια τον βελτίωσε ο Βινιάλες με τον Ρόσι 16ο. Περίπου οι μισοί αναβάτες περίμεναν μετά το πρώτο τέταρτο υπομονετικά στα πιτ προκειμένου να κάνουν τις δοκιμές τους με σλικ ελαστικά, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν να παλεύουν με τα βρόχινα, όπου ο Ολιβέιρα ξεχώρισε με χρόνο 1:32.460 λεπτών.

Οι πρώτοι που βγήκαν στην πίστα με σλικ ελαστικά ήταν οι Σμιθ και Άλεξ Μάρκεθ με τους υπόλοιπους να ακολουθούν, αν και οι χρόνοι παρέμεναν πιο αργοί σε σχέση με χθες. Ουσιαστικά οι δοκιμές ξεκίνησαν το τελευταίο τέταρτο, οπότε γίνονταν οι αναβάτες γρηγορότεροι γύρο με γύρο, φέρνοντας έτσι συνεχώς ανακατατάξεις στην κορυφή.

Ο Βινιάλες ήταν ο πρώτος που κατάφερε να πετύχει καλύτερο χρόνο σε σύγκριση με την Παρασκευή, ενώ ήταν και συνολικά ταχύτερος όλων στα FP3 της Αυστρίας, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Τζακ Μίλερ, Αντρέα Ντοβιτσιόζο, Άλεξ Ρινς και Μιγκουέλ Ολιβέιρα. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μιρ, Πολ Εσπαργκαρό, Κουαρταραρό, Πετρούτσι και Κράτσλοου. Ο Ρόσι πέτυχε τον ενδέκατο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο νικητής του Μπρνο, Μπραντ Μπίντερ, τον 19ο.

Στο Q2 πέρασαν απευθείας οι Πολ Εσπαργκαρό, Ντοβιτσιόζο, Βινιάλες, Μίλερ, Νακαγκάμι, Ρινς, Ολιβέιρα, Μιρ, Μορμπιντέλι και Κουαρταραρό, ενώ στο Q1 θα παλέψουν μεταξύ άλλων οι Ρόσι, Πετρούτσι, Ζαρκό, Κράτσλοου, Μπίντερ και Μπραντλ, που αντικαθιστά τον Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!