Βαλεντίνο Ρόσι: «Καλός αγώνας, καλύτερος από το πόντιουμ στη Χερέθ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Καλός αγώνας, καλύτερος από το πόντιουμ στη Χερέθ»
Έχοντας έναν καλό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε μια πολύ καλή Κυριακή και ο ίδιος λέει ότι ήταν ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη, που ανέβηκε στο πόντιουμ.

Σε έναν πολύ καλό αγώνα για τον Βαλεντίνο Ρόσι εξελίχθηκε το Γκραν Πρι της Τσεχίας, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Οι μέτριες επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές του έδωσαν τη δέκατη θέση εκκίνησης, οπότε στον αγώνα του κατάφερε να περάσει αρκετές μοτοσικλέτες μέχρι τελικά να τερματίσει. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή, μέχρι και το τέλος, κατάφερε να έχει πολύ καλό ρυθμό και αυτό τον ευχαρίστησε πολύ.

«Κρίμα που δεν τα πήγα καλά στις κατατακτήριες»

«Είχα ένα πολύ καλό αγώνα στην Τσεχία. Ο προηγούμενος στη Χερέθ σε επίπεδο αποτελέσματος ήταν καλύτερος επειδή ανέβηκα στο βάθρο, εδώ όμως είχα γενικότερα πολύ καλύτερη απόδοση. Έπρεπε να ξεκινήσω από την τέταρτη σειρά! Οι αγώνες τώρα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκοι στο MotoGP, όμως ένιωσα καλά με τη μοτοσικλέτα και είχα καλή απόδοση. Μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός από την αρχή έως το τέλος, πολύ σημαντικό που στους τελευταίους γύρους μπορούσα να είμαι καλός. Είναι κρίμα που στις κατατακτήριες έκανα αρκετά λάθη, αν είχα ξεκινήσει από πιο μπροστά ίσως να μπορούσα να παλέψω και για το βάθρο. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα παραμένει καλό και απόλαυσα τον αγώνα» είπε ο VR46.

Από την άλλη, η Yamaha είπε: «Ο Βαλεντίνο έκανε πολύ καλή δουλειά στην Τσεχία. Το να ξεκινάς από την τέταρτη γραμμή είναι πάντα μια πρόκληση. Κατάφερε να περάσει γρήγορα και να ανέβει σε θέσεις και παράλληλα κατάφερε να κρατήσει αρκετό από το ελαστικό του για το τέλος του αγώνα, ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός και να υπερασπιστεί την πέμπτη θέση του. Το κρίμα είναι ότι θα μπορούσε να είχε παλέψει για το βάθρο αν είχε ξεκινήσει από πιο μπροστά». Αυτή τη στιγμή ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι έβδομος στο πρωτάθλημα των αναβατών, 32 βαθμούς πίσω από τον Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!