Ο Ζουάν Ζαρκό επέστρεψε και πήρε την pole στο Μπρνο!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Ζουάν Ζαρκό επέστρεψε και πήρε την pole στο Μπρνο!
Για πρώτη φορά από το 2018 ο Ζουάν Ζαρκό καταφέρνει να πάρει την pole position και ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ο Φάμπιο Κουαρταραρό, οπότε οι πρώτες δύο θέσεις ανήκουν σε Γάλλους!

Τρομερές ανατροπές είχαμε στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP στο Μπρνο. Ο Ζουάν Ζαρκό με τη δορυφορική Ducati κατάφερε να πάρει την pole position για τον αγώνα της Κυριακής, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από σχεδόν δύο χρόνια! Ο Γάλλος έθεσε έναν πολύ καλό χρόνο, σχετικά από νωρίς και ο Φάμπιο Κουαρταραρό, που ήταν εκείνος ο οποίος μπορούσε να τον χτυπήσει, είχε σημαντικά πιο αργό ρυθμό. Ο τελευταίος ωστόσο δεν άφησε ποτέ το γκάζι και πρόλαβε να ξεκινήσει μια τελευταία προσπάθεια πριν πέσει η καρό σημαία!

Λιγο αργότερα όμως, από την υπερβολική πίεση δεν πρόσεξε και έπεσε, οπότε η προσπάθειά του πήγε χαμένη και η pole έμεινε στον συμπατριώτη του. Πάντως, είναι από τις πολύ σπάνιες φορές στη μεγάλη κατηγορία που είδαμε δύο Γάλλους να πιάνουν τις πρώτες δύο θέσεις, αφού ο Κουαρταραρό τελικά έμεινε δεύτερος. Το αποτέλεσμα για τη δορυφορική Petronas Yamaha είναι πολύ καλό πάντως, αφού ο Μορμπιντέλι, ο δεύτερος οδηγός της, είναι στην τρίτη θέση!

Έτσι θα έχουν δύο αναβάτες στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, ειδικά για μια ομάδα που δεν είναι εργοστασιακή. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό είναι ακριβώς πίσω και πέμπτος ο Βινιάλες, ο οποίος προσπάθησε να κάνει έναν πολύ καλό γύρο ρισκάροντας αρκετά, όμως έχασε χρόνο σε κάποια βασικά σημεία, στον τρίτο τομέα της πίστας. Πολ Εσπαργκαρό έκτος και από εκεί και πέρα, Μπίντερ, Πετρούτσι, Μιρ, Ρόσι, Ρινς και Κράτσλοου η κατάταξη του Q2. Παρακάτω βλέπουμε ακριβώς τους χρόνους και τη σειρά εκκίνησης για το Γκραν Πρι της Τσεχίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!