Μάβερικ Βινιάλες: «Με έκαψε ο Βάλε με την ζέστη της μοτοσυκλέτας του!»

Γιώργος Βαρίνος
Μάβερικ Βινιάλες: «Με έκαψε ο Βάλε με την ζέστη της μοτοσυκλέτας του!»
Ο Μάβερικ Βινιάλες έκανε έναν «μετρημένο» αγώνα με το μυαλό του στους τελευταίους γύρους και παρά μια κάμψη της απόδοσής του στη μέση του αγώνα, πήρε μια άξια 2η θέση από τον Βαλεντίνο Ρόσι που τελικά έμεινε 3ος.

Μάλλον μουτρωμένος ήταν ο Βινιάλες στο τέλος του αγώνα, καθώς η προσπάθειά του να περάσει τον Ρόσι κράτησε πολλούς γύρους. Ο Μάβερικ τελικά στον προτελευταίο γύρο βρήκε το τρόπο να περάσει τον Βάλε και έτσι συνέχισε το σερί καλών εμφανίσεων. Βεβαίως και εκείνος ήταν χαρούμενος με την επιτυχία της Yamaha που είδε νικήτη τον έναν από τους δύο οδηγούς της δορυφορικής της ομάδας και τους δύο οδηγούς της εργοστασιακής της ομάδας να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Ο ίδιος ο Μάβερικ Βινιάλες αναφέρει: «Σε αυτόν τον αγώνα ήταν αδύνατον να αναπνεύσεις, έπρεπε να πιέζεις συνεχώς. Αισθάνθηκα δυνατός με τη μοτοσυκλέτα μου από την αρχή και ένοιωθα σιγουριά με τα ελαστικά μου. Στην εκκίνηση κάποια στιγμή, άνοιξα τη γραμμή μου και ο Φάμπιο πέρασε μπροστά. Αργότερα με πέρασε και ο Βάλε και δεν ήθελα σε εκείνο το σημείο του αγώνα να πιέσω τα ελαστικά μου. Κάποια στιγμή έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και με πέρασε ο Μίλερ με τον Μπανάια. Ο Μίλερ έπεσε και ο Μπανάια έμεινε από κινητήρα. Έφτασα πίσω από τον Βαλεντίνο και αντιλαμβανόμουν πως πρέπει να τον περάσω καθαρά και δεν θα έπρεπε να ριψοκινδυνέψω τίποτε. Όταν ήμουν πίσω από τον Βάλε κυρολεκτικά ψήθηκα από την θερμοκρασία της μοτοσυκλέτας του, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, έπρεπε να μείνω εκεί. Κράτησα κάποιες δυνάμεις για τους τελευταίους 5 γύρους και τότε πίεσα όσο γίνεται. Τελικά πέρασα τον Βάλε και πήρα τη 2η θέση. Καλά ήταν. Είμαι πολύ χαρούμενος για την Yamaha και το 1-2-3 που κάναμε.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!