Ο Κουαρταραρό την pole position στο Γκραν Πρι Ανδαλουσίας

Γιώργος Βαρίνος
Ο Κουαρταραρό την pole position στο Γκραν Πρι Ανδαλουσίας
Ο εξαιρετικός Φάμπιο Κουαρταραρό άντεξε στην πίεση του Μάβερικ Βινιάλες και κατέκτησε μια πολύ σημαντική pole position για το Γκραν Πρι Ανδαλουσίας του πρωταθλήματος MotoGP. Tρίτος θα ξεκινήσει ο Πέκο Μπανάια 3ος και τέταρτος ο Ρόσι!

Η διαδικασία ξεκίνησε με το Q1 όπου ο Μαρκ Μάρκεθ θα προσπαθούσε να πάρει έναν καλό χρόνο. Ωστόσο ο Ισπανός πολυπρωταθλητής, ένιωσε ενοχλήσεις από το εγχειρισμένο του χέρι και σταμάτησε τις προσπάθειες. Θα δούμε την Κυριακή αν θα τολμήσει να συμμετέχει καθώς ακόμα και 1 βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος του πρωταθλήματος.

Στο Q1 επίσης είδαμε τον Ρινς αλλά τον Κράτσλοου να συμμετέχουν, επίσης προερχόμενοι από εγχειρήσεις. Και οι δύο δεν κατάφεραν κάτι καλό. Ο Ολιβέιρα και ο Μορμπιντέλι ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για το Q2. Έκπληξη ο Ντοβιτσιόζο που έμεινε εκτός Q2!

Στο Q2 φάνηκε αμέσως πως οι Yamaha θα είχαν τον πρώτο ρόλο καθώς τόσο ο Βινιάλες όσο και ο Κουαρταραρό έδειχναν πολύ δυνατοί. Τελικά ο Κουαρταραρό πήρε στο νήμα την pole με τον Μάβερικ να κάνει μεν έναν εξαιρετικό γύρο με καλύτερο χρόνο από τον Φάμπιο, αλλά να ακυρώνεται ο γύρος του -σωστά- καθώς πάτησε έξω από τα περιθώρια της πίστας και τους δύο τροχούς του. Ο Πέκο Μπανάια πήρε μια εξαιρετική 3η θέση ενώ και ο Ρόσι έδειξε πως είναι ικανός για μια έκπληξη αύριο καθώς βρίσκεται στην 4η θέση!

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα του Q2:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!