Iron Μάρκεζ: Έφτασε ήδη στη Χερέθ για να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο (vid)

Gazzetta team
Iron Μάρκεζ: Έφτασε ήδη στη Χερέθ για να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο (vid)
Όπως είχαμε δημοσιεύσει από χθες, ο Μαρκ Μάρκεζ επέστρεψε στην πίστα της Χερέθ για το Γκραν Πρι της Ανδαλουσίας, σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο που υπέστη.

Κάθε επίθετο για να χαρακτηρίσει κανείς τη θέληση και το πείσμα του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεζ είναι λίγο. Ο απίστευτος Ισπανός αναβάτης της Honda έσπασε το οστό του βραχίονα την Κυριακή 19 Ιουλίου μετά από πτώση στο ισπανικό Γκραν Πρι στην πίστα της Χερέθ. Την Τρίτη 21 Ιουλίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση του κατάγματος -με τη χρήση συνδέσμων τιτανίου- και σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου βρίσκεται και πάλι στη Χερέθ, με στόχο να συμμετέχει στον αγώνα της Ανδαλουσίας την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Ο ορθοπεδικός και προσωπικός γιατρός του Μάρκεζ, Δρ. Ξαβιέ Μιρ, είχε αναφέρει πριν την επέμβαση που πραγματοποίησε με ομάδα γιατρών σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, ότι θα χρειαστεί παραμονή τουλάχιστον 48 ωρών μετά την επέμβαση για τον Μάρκεζ, πριν υποβληθεί σε θεραπεία αποκατάστασης. Πριν αλλέκτωρ φωνήσαι τρις ωστόσο, ο Ισπανός πρωταθλητής, με ιδιωτικό αεροσκάφος που μίσθωσε από τη Βαρκελώνη σήμερα το πρωί, βρέθηκε στην πίστα της Χερέθ.

Ο Μάρκεζ συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στη διαδικασία ιατρικής αποκατάστασης. Προφανώς έχει την βοήθεια των κορυφαίων ιατρικών ομάδων, ωστόσο η επάνοδος από ένα σοβαρό χειρουργείο μετά από δύο ημέρες, είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Πέρα από το θαυμασμό, ο Μάρκεζ δημιουργεί και ερωτηματικά στους φίλους του αθλήματος, σχετικά με το κατά πόσο είναι δόκιμο αλλά και ευφυές να θέτει τον εαυτό του σε τόσο μεγάλο ρίσκο. Καθώς μια ενδεχόμενη πτώση το Σαββατοκύριακο, αν τελικά του επιτραπεί η συμμετοχή από την ιατρική ομάδα που θα κληθεί να τον εξετάσει, είναι πιθανό να του στοιχίσει όχι μόνο την κούρσα για την κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος στο MotoGP, αλλά και την καριέρα του.

Ένας σημαντικός λόγος που πυροδοτεί το πείσμα του Μάρκεζ να επιστρέψει τόσο σύντομα βάζοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητά του, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, που συμπιέστηκε λόγω της πανδημίας σε 15 αγώνες προς το παρόν, δεν αφήνει περιθώριο δύο χαμένων γύρων στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!