Βιονικός Μάρκεζ - Πιθανή η επιστροφή του αυτό το Σαββατοκύριακο

Gazzetta team
Βιονικός Μάρκεζ - Πιθανή η επιστροφή του αυτό το Σαββατοκύριακο
Ο Ισπανός αναβάτης της Honda και έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, σκέφτεται να επιστρέψει στη δράση το Σάββατο 25 Ιουλίου για το GP Ανδαλουσίας, παρά το χειρουργείο που υπέστη την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Από το τραπέζι του χειρουργείου στην πίστα, ένας... Μάρκεζ δρόμος. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που έσπασε το βραχίονα του δεξιού του χεριού την Κυριακή 19 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του ισπανικού GP, σκέφτεται πολύ σοβαρά, σύμφωνα με το ισπανικό elPeriodico, να επιστρέψει το Σάββατο 25 Ιουλίου στην ίδια πίστα της Χερέθ, για να συμμετέχει στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα του Γκραν Πρι Ανδαλουσίας.

Το κίνητρο του Μαρκ Μάρκεζ για τον έβδομο τίτλο είναι εξαιρετικά ισχυρό όπως όλα δείχνουν και η μη βαθμολόγηση σε δύο από τους 15 προς το παρόν αγώνες του πετσοκομμένου φέτος πρωταθλήματος, το εντείνουν ακόμα περισσότερο.

Ο Δρ Ξαβιέ Μιρ, ο ορθοπεδικός που εγχείρησε τον Μάρκεζ, κατέστησε σαφές την περασμένη Δευτέρα ότι εάν το ακτινικό νεύρο του δεξιού του χεριού δεν είχε επηρεαστεί, ο πρώτος στόχος του Ισπανού πρωταθλητή της Honda είναι να επιστρέψει στη δράση στο Γκραν Πρι Τσεχίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου.

Με τους φόβους για το νεύρο να μην υπάρχουν πλέον μετά την επέμβαση, σύμφωνα με το elPeriodico που επικαλείται τη μαρτυρία ενός από τους γιατρούς της ομάδας που εγχείρησε τον Μάρκεζ, ο Ισπανός άρχισε να αναφέρεται στη πιθανότητα της άμεσης αγνωιστικής επιστροφής του και να ρωτά αν αυτή είναι εφικτή. Ο θεράπων γιατρός Ξαβιέ Μιρ και η ομάδα Repsol – Honda δεν έχουν προβεί σε καμία δήλωση, θα είναι ωστόσο μεγάλη έκπληξη η επιστροφή σε τόσο σύντομο διάστημα.

Η γρανιτένια θέληση του Μάρκεζ είναι δεδομένη, ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα να προσκρούσει σε ένα αξεπέραστο εμπόδιο: αυτό των γιατρών του αγώνα. Μετά από κάθε τραυματισμό, η Dorna, ο οργανωτής του Moto GP, επιβάλλει ιατρική αξιολόγηση του οδηγού πριν τη συμμετοχή του.

Δεν γνωρίζουμε αν ιατρικώς είναι εφικτό μέσα σε μόλις 4 ημέρες να ανακάμψει κανείς από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο, κατά την οποία το κόκκαλο του βραχίονα δέχτηκε την υποστήριξη πλακών τιτανίου, οι οποίες εφαρμόστηκαν με ειδικούς κοχλίες.

Ο ρεπόρτερ πάντως του elPeriodico, που μετέδωσε πρώτο τη σχετική είδηση για την πιθανή επιστροφή του Μάρκεζ στο GP της Ανδαλουσίας, αναφέρει ότι πριν από την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε χαλαρά... 40 push ups.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!