Στη δορυφορική ομάδα Tech3 KTM ο Ντανίλο Πετρούτσι

Πέτρος Σηφαλάκης
Στη δορυφορική ομάδα Tech3 KTM ο Ντανίλο Πετρούτσι
Ο αναβάτης της Ducati από το 2021, θα τρέχει με τη δορυφορική ομάδα της KTM, ενώ τη θέση του Πολ Εσπαργκαρό στην εργοστασιακή ομάδα, θα την πάρει ο Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Είναι πλέον επίσημο ότι ο Ντανίλο Πετρούτσι, ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati θα αλλάξει ομάδα μετά το τέλος αυτής της σεζόν και θα πάει στη δορυφορική Tech3 KTM. Η κίνηση αυτή ήταν μια μικρή έκπληξη καθώς δεν περιμέναμε ότι θα έβαζαν σε δορυφορική ομάδα τον Πετρούτσι, ακόμη και τώρα που οι επιδόσεις του έχουν πέσει συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Η εργοστασιακή KTM είχε κενή θέση, με τον Πολ Εσπαργκαρό να φεύγει από την ομάδα και να κλείνει ένα νέο deal με τη Honda. Ωστόσο η KTM αποφάσισε να προωθήσει τον Μιγκέλ Ολιβέιρα, αντί να βάλει εκεί τον Πετρούτσι. Τονίζουν πάντως ότι όλοι οι αναβάτες θα έχουν πρόσβαση στον ίδιο εργοστασιακό εξοπλισμό οπότε στο κομμάτι της μοτοσικλέτας, δεν θα αλλάζει τίποτα είτε μιλάμε για δορυφορική ομάδα, είτε για εργοστασιακή. Μόνο το τιμ αλλάζει και οι μηχανικοί, όπως υποστηρίζουν στην KTM.

Από την άλλη τη θέση του Πετρούτσι στη Ducati μάλλον θα την πάρει ο Τζακ Μίλερ, ενώ η πρόταση που έκαναν από την Ducati στον Πετρούτσι για να τον κρατήσουν στη μάρκα μέσα ήταν να πάει στην ομάδα τους στο πρωτάθλημα των Superbikes (WorldSBK). Στους επόμενους μήνες περιμένουμε ότι θα βγουν στη δημοσιότητα κι άλλες αλλαγές μεταξύ των αναβατών στο MotoGP. Προβλέπεται μια χρονιά όπου θα γίνουν πολλές ανατροπές!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!