Yamaha: «Ο Λορένθο θέλει να δει αν το... έχει ακόμη»

Πέτρος Σηφαλάκης
Yamaha: «Ο Λορένθο θέλει να δει αν το... έχει ακόμη»
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Yamaha, ο Χόρχε Λορένθο μέσω της θέσης του δοκιμαστή της ομάδας θέλει να δει αν οι επιδόσεις του είναι ακόμη ανταγωνιστικές.

Ο Χόρχε Λορένθο είναι ένας μεγάλος αναβάτης με τρία παγκόσμια πρωταθλήματα που μέχρι πριν λίγες σεζόν, ήταν στην πρώτη γραμμή του MotoGP. Μετά την αποχώρησή του από τη Yamaha, πήγε για δύο χρόνια στην Ducati χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και συνέχισε στη Repsol Honda ως teammate του πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ, όμως τα κακά αποτελέσματα συνέχισαν να τον συντροφεύουν. Έτσι, μετά από ένα χρόνο στην ομάδα αποφάσισε να αποσυρθεί από το MotoGP και γύρισε στη Yamaha, όχι ως οδηγός αλλά ως δοκιμαστής και υπεύθυνος εξέλιξης της μοτοσικλέτας. Ο Λορένθο λέει ότι βρήκε τη χρυσή τομή αφού συνεχίζει να έχει επαφή με μια αγωνιστική μοτοσικλέτα, τρέχει σε πίστες και έχει την αδρεναλίνη, όμως δεν έχει το άγχος των αγώνων και του πρωταθλήματος. Ο επικεφαλής της Yamaha έκανε διάφορες δηλώσεις για τον Χόρχε Λορένθο.

«Δεν έχουμε κενή θέση αν θέλει να επιστρέψει στους αγώνες»

«Ο Χόρχε ήθελε να κάνει δοκιμές και κάποιους αγώνες φέτος. Αλλά νομίζω ότι είχε ένα ακόμη κίνητρο. Ήθελε να ανακαλύψει αν ενδιαφέρεται ακόμη να επιστρέψει στους αγώνες. Πιστεύω ότι είχε μια πολύ μεγάλη περιέργεια να ανακαλύψει αν.. το έχει ακόμη, αν μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος, άνετος και ανταγωνιστικός και αν θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά την αυτοπεποίθηση που του έδινε η μοτοσικλέτα της Yamaha» είπε.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι για την επόμενη σεζόν δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στη Yamaha αφού και οι τέσσερις, έχουν καλυφθεί. «Για εμάς και οι τέσσερις θέσεις μας είναι πιασμένες. Ο Χόρχε θα πρέπει να μιλήσει με κάποιον ανταγωνιστή μας αν θα ήθελε να επιστρέψει σε μια πλήρη αγωνιστική δράση. Υπάρχουν κατασκευαστές όπως η Ducati που δεν έχουν φτιάξει ακόμη τους οδηγούς τους. Έχουν υπογράψει μόνο με έναν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!