MotoGP: Κάποιες πίστες δεν αποκλείουν τους αγώνες με θεατές

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: Κάποιες πίστες δεν αποκλείουν τους αγώνες με θεατές
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, υπάρχουν κάποιες διοργανώσεις που ακόμη «συζητάνε» την πιθανότητα ύπαρξης ενός συγκεκριμένου αριθμού θεατών στις κερκίδες.

Η σεζόν του 2020 στο MotoGP, όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο, θα είναι πάρα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Η διοίκηση του MotoGP μόλις πριν λίγες ημέρες παρουσίασε το τελικό πρόγραμμα, όπου ξεκαθάρισαν ότι οι περισσότεροι αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές στις εξέδρες. Αυτό γίνεται για την αποφυγή του συνωστισμού, λόγω του κορονοϊού και από ότι φαίνεται οι περισσότερες διοργανώσεις θα το τηρήσουν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και μερικά Γκραν Πρι που θα φιλοξενήσουν κάποιους οπαδούς, σε πολύ συγκεκριμένο αριθμό.

Το Μπρνο είναι ένα από αυτά τα Γκραν Πρι, όπου τα εισιτήρια πωλούνται ακόμη και περιμένουν να συνεννοηθούν με την κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες. Οι σκέψεις αυτές γίνονται και για το Μισάνο. Πάντως, στην περίπτωση του τελευταίου, με δεδομένο ότι μιλάμε για έναν αγώνα στην Ιταλία, δεν θεωρείται πολύ πιθανό να «περάσει» αφού η συγκεκριμένη χώρα υπέφερε σημαντικά περισσότερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με τον κορονοϊό.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι οπαδοί που ήδη είχαν αγοράσει εισιτήρια θα μπορούν να τα κρατήσουν ώστε να παρακολουθήσουν τον ίδιο αγώνα, αλλά το 2021 ή να επιλέξουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων τους και να δώσουν πίσω το εισιτήριο. Αυτό που είπε το MotoGP είναι ότι για να φύγουν εκτός Ευρώπης θα πρέπει οι πίστες να δεχτούν να γίνουν αγώνες με θεατές. Τα έξοδα του ταξιδιού είναι τεράστια για να πάνε στην Ασία, για παράδειγμα ή στις ΗΠΑ, οπότε είπαν ότι δεν θα είναι δυνατό να γίνει αυτή η διαδικασία αν δεν πουληθούν εισιτήρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!