Ακύρωση και για το MotoGP Ιταλίας

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακύρωση και για το MotoGP Ιταλίας
Δεν θα γίνει αγώνας στο Μουτζέλο φέτος, αφού μερικές ώρες πριν ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο αγώνας θα ακυρωθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Είναι πλέον επίσημο ότι το Γκραν Πρι Ιταλίας στο MotoGP δεν θα λάβει χώρα φέτος. Ο αγώνας υπολογίζαμε ότι θα γίνει σε νέα ημερομηνία και φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών, όπως όλες οι διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, ωστόσο οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι το πιο σωστό θα ήταν να μη γίνει καθόλου. Πρόκειται για την όγδοη διοργάνωση που ακυρώνεται εντελώς για τη σεζόν του 2020, αν και ο άλλος αγώνας της Ιταλίας, όπου γίνεται στην πίστα του Μισάνο (Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο), αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά και μάλιστα, υπολογίζουν ότι θα γίνουν και δύο σερί Γκραν Πρι εκεί, σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Ο επικεφαλής του MotoGP δήλωσε ότι η ανακοίνωση ακύρωσης του αγώνα στο Μουτζέλο γίνεται με «βαριά καρδιά» και ότι δυστυχώς, δεν κατάφεραν να βρουν κάποια λύση για τις συνθήκες όπου θα έπρεπε να διοργανωθεί. Να τονίσουμε ότι η πίστα του Μουτζέλο φιλοξενεί αγώνες της μεγάλης κατηγορίας μοτοσικλετών από το 1976 και αποτελεί μόνιμη πίστα στο καλεντάρι από το 1991, κάτι που σημαίνει ότι το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά σε αυτά τα περίπου 30 χρόνια που δεν θα δούμε αγώνα του MotoGP εκεί. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε το επίσημο πρόγραμμα του MotoGP για τους αγώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αργότερα, μέχρι και τον Αύγουστο, θα μάθουμε αν τελικά το MotoGP θα φύγει από την Ευρώπη και θα πάει σε άλλες ηπείρους για τους αγώνες του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!