Προϋπόθεση οι αγώνες με θεατές για να πάει το MotoGP στην Ασία

Gazzetta team
Προϋπόθεση οι αγώνες με θεατές για να πάει το MotoGP στην Ασία
Οι υπεύθυνοι του MotoGP στοχεύουν σε 12 έως 13 Γκραν Πρι στην Ευρώπη από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο και τονίζουν, ότι οι αγώνες σε ασιατικές χώρες μπορεί να γίνουν μόνον με θεατές εξαιτίας του υψηλότερου κόστους τους!

To ΜοτοGP ποντάρει στην Ευρώπη, ενώ τα Γκραν Πρι Μαλαισίας και Ταϊλάνδης παραμένουν προς το παρόν στον αέρα. Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα, στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Fox Sports Asia’’, «θα ταξιδεύαμε ευχαρίστως στην Ασία αν είναι εφικτό. Όμως αυτό είναι δυνατόν μόνον με θεατές». Χωρίς θεατές θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει η Dorna τους ασιατικούς αγώνες του ΜοtoGP, οι οποίοι επιβαρύνονται εκτός των άλλων και με το υψηλό κόστος μεταφοράς των ομάδων και του υλικού τους. «Οι αγώνες στην Ευρώπη χωρίς θεατές είναι περισσότερο εφικτοί, όμως οι αγώνες στην Ασία χωρίς θεατές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Αυτό οφείλεται στο υψηλό κόστος τους. Στη σημερινή κατάσταση δεν είναι αυτό δυνατόν», εξήγησε ο Εζπελέτα και χαρακτήρισε ως απαραίτητα τα έσοδα από τα εισιτήρια των θεατών.

Πρώτα η Ευρώπη

O 74χρονος Ισπανός υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα να ξεκινήσουν οι πρώτοι αγώνες στην Ευρώπη. Το πρώτο εφετινό Γκραν Πρι του πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου στη Χερέθ της Ισπανίας και θα ακολουθήσουν πιθανότατα οι αγώνες στο Μπρνο της Τσεχίας, στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, όπως επίσης σε Αραγωνία, Βαρκελώνη και Βαλένθια. Το νέο αγωνιστικό καλεντάρι του MotoGP για το 2020 αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.

O Kαρμέλο Εζπελέτα

Για τους αγώνες στην Ασία ανέφερε ο Εζπελέτα τα εξής: «Συζητάμε με διάφορους διοργανωτές, αν είναι εφικτό ή όχι. Το πλάνο μας προβλέπει 12 έως 13 Γκραν Πρι στην Ευρώπή μεταξύ Ιουλίου και αρχών Νοεμβρίου. Αν είναι δυνατόν, θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε μετά στην Ασία ή στην Αμερική. Πιθανόν να είμαστε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε θέση να πούμε, αν είναι εφικτοί οι αγώνες εκτός Ευρώπης ή όχι».

Λήξη έως τα μέσα Δεκεμβρίου

Αν συνεκτιμηθούν και οι καιρικές συνθήκες, τότε αναμένεται η διοργάνωση των Γκραν Πρι Ταϊλάνδης και Μαλαισίας τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Το κορυφαίο στέλεχος της Dorna αποκάλυψε επίσης ότι «συμφωνήσαμε με τους κατασκευαστές, ότι δεν θα υπάρξουν αγώνες μετά τα μέσα Δεκεμβρίου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!