Μάρκεθ: «H Ducati επικοινώνησε μαζί μου πριν υπογράψω με τη Honda»

Μάρκεθ: «H Ducati επικοινώνησε μαζί μου πριν υπογράψω με τη Honda»
Ο Μαρκ Μάρκεθ αποκαλύπτει ότι πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη Repsol Honda, η Ducati έκανε την επαφή της και μίλησε μαζί του δείχνοντας έμμεσα το ενδιαφέρον της.

Έχοντας πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα έξι φορές τα τελευταία επτά χρόνια, ο Μαρκ Μάρκεθ είναι περιζήτητος στο MotoGP. Οπότε, φυσιολογικό ήταν να προκαλέσει και το ενδιαφέρον της Ducati, όσο ακόμη δεν είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Honda. Ο Ισπανός αποκάλυψε ότι η Ducati μίλησε μαζί του πριν συμφωνήσει στο νέο του συμβόλαιο. Ωστόσο, αρκετά πράγματα τον κράτησαν και δεν προχώρησε τελικά σε αλλαγή στρατοπέδου.

«Καλύτερα στη Honda από αγωνιστικής πλευράς»

Όταν ερωτήθηκε αν θα τον δούμε ποτέ σε άλλη ομάδα του MotoGP, ο Μάρκεθ απάντησε: «είμαι 27 χρόνων, έχω συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Άκουγα ανθρώπους που μου έλεγαν ότι πρέπει να κερδίσω και με άλλη μοτοσικλέτα, όμως πήρα μια απόφαση καρδιάς. Στη Honda μου έδωσαν την ευκαιρία να πάω στο MotoGP από το Moto2 και να κερδίσω. Πριν υπογράψω η Ducati επικοινώνησε μαζί μου, όμως στη Honda είναι καλύτερα από αγωνιστικής πλευράς. Για την ώρα λέω όχι σε μια άλλη μοτοσικλέτα, όμως στο μέλλον δεν ξέρει κανείς τι γίνεται».

Στη συνέχεια, ο Μάρκεθ σχολίασε για τη διάρκεια του συμβολαίου του, που είναι η διπλάσια από τη συνηθισμένη. «Η αρχική ιδέα ήταν της Honda. Ξεκινήσαμε να μιλάμε και είδαμε ότι είναι ένα πρότζεκτ που συμφέρει και τις δύο πλευρές. Στο τέλος του θα δούμε αν τελικά είχαμε δίκιο» είπε. Σε ο,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, που αναμένεται να είναι και πιο σύντομο, ο Μάρκεθ τόνισε: «δεν θα αλλάξει πολύ η στρατηγική μου. Πρέπει να ρισκάρεις, όμως να μην κάνεις λάθη φέτος γιατί δεν μπορείς να χάνεις βαθμούς. Ελπίζω να ξεκινήσουμε σύντομα, εκεί θα αποφασίσουμε για το τελικό στρατηγικό μας πλάνο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!