Μάρκεθ: «Είναι στο DNA μου η αναζήτηση του ορίου»

Μάρκεθ: «Είναι στο DNA μου η αναζήτηση του ορίου»
Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ένα οδηγικό φαινόμενο στο MotoGP και θεωρεί ότι η ικανότητά του προέρχεται από τη φύση του, που είναι να αναζητά τα όριά του.

Στο MotoGP σήμερα ο Μαρκ Μάρκεθ είναι από τα κυρίαρχα ονόματα. Εκτός της τρομερής ταχύτητάς του, έχει την ικανότητα να... πέφτει αλλά να μην πέφτει, αφού πολλές φορές τον έχουμε δει σε φάση πτώσης που τελικά, κατάφερε να το σώσει και να συνεχίσει κανονικά! Επίσης, τις φορές που τελικά θα πέσει έχει μάθει τον τέλειο τρόπο για να το κάνει χωρίς να τραυματίζεται, τις περισσότερες φορές. Ο ίδιος πιστεύει ότι η εξερεύνηση των ορίων, είναι ένα κομμάτι του DNA του.

«Η εμπειρία βοηθάει στην πτώση»

«Η ισορροπία ανάμεσα στο ρίσκο και την επιβράβευση, είναι λεπτή. Χωρίς ρίσκο δεν έχεις επιβράβευση και αν θες να επιβραβευτείς περισσότερο από τους άλλους, πρέπει να ρισκάρεις και περισσότερο. Η εξερεύνηση του ορίου είναι στο DNA μου. Το να πέφτεις ποτέ δεν είναι καλό πράγμα, αλλά όταν έχεις εμπειρία, βοηθάει. Όταν συμβαίνει σφίγγω το σώμα και τους ώμους μου, προετοιμάζω τον εαυτό μου για την πτώση. Προσπαθώ να ξεκινήσω να σέρνομαι με τα πόδια μου επάνω. Δεν μπορείς να προπονηθείς στο πως θα πέφτεις, όμως όταν το έχεις κάνει πολλές φορές, είναι σαν να έχεις προπονηθεί».

Στη συνέχεια, μίλησε για μια από τις λίγες φορές που έχει φοβηθεί, το Μουτζέλο το 2013, όταν είχε μια πτώση με περίπου 280 χλμ./ώρα. «Σε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου αποφάσισα να πηδήξω από τη μοτοσικλέτα. Ευτυχώς το έκανα. Ήταν η μόνη φορά που φοβήθηκα. Φοβήθηκα γιατί ήξερα ότι κάτι πολύ σοβαρό θα μπορούσε να μου είχε συμβεί. Αυτή η πτώση με επηρέασε όλο το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορούσα να περάσω από αυτό το σημείο στη μέγιστη ταχύτητά μου. Ευτυχώς, στον αγώνα, το ξέχασα» ήταν τα λόγια του Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!