H Dorna θα υποστηρίξει οικονομικά τις ομάδες του MotoGP 

Πέτρος Σηφαλάκης
H Dorna θα υποστηρίξει οικονομικά τις ομάδες του MotoGP 
Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στο επόμενο διάστημα, ακόμη και την πιθανότητα πτώχευσης μερικών δορυφορικών ομάδων, η Dorna αναλαμβάνει δράση.

«παγώνουν» και τα οικονομικά έσοδα, σε αντίθεση με τα έξοδα, που διαρκώς τρέχουν. Οι ομάδες του MotoGP έχουν εκφράσει ήδη τις ανησυχίες τους και τα ταμεία ορισμένων ομάδων, ιδίως των δορυφορικών, αδειάζουν επικίνδυνα.

Έτσι η Dorna, η εταιρεία που διαχειρίζεται το MotoGP, θα δώσει οικονομική ενίσχυση στις ομάδες και θα τις διευκολύνει σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συγκεκριμένη κίνηση δεν αφορά μόνο τη μεγάλη κατηγορία αλλά και τις μικρότερες, δηλαδή το Moto2 και το Moto3 που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

«Γρίφος» η πορεία του πρωταθλήματος

Σε ο,τι αφορά το πρόγραμμα με τους αγώνες στο MotoGP, τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά. Η Dorna κόβει το πρωτάθλημα αγώνα-αγώνα με την τελευταία αναβολή να αφορά το Γκραν Πρι Γαλλίας. Η πρώτη διοργάνωση σύμφωνα με το καλεντάρι είναι το Μουτζέλο στις 31 Μαΐου όμως φαντάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί τότε, ειδικά στην Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό. Ελπίζουμε, όλα να επιστρέψουν στην κανονικότητα, σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!