Χόρχε Λορένθο: «Τώρα είμαι στην καλύτερη φάση μου»

Πέτρος Σηφαλάκης
Χόρχε Λορένθο: «Τώρα είμαι στην καλύτερη φάση μου»
Μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση του MotoGP και τη συνέχεια της καριέρας του ως οδηγός εξέλιξης, ο Χόρχε Λορένθο νομίζει ότι βρήκε τη «χρυσή τομή».

Η απόφαση του Χόρχε Λορένθο να σταματήσει την καριέρα του στο MotoGP προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο σπορ. Άλλοι είπαν ότι έκανε καλά, δεδομένων των πολύ χαμηλών επιδόσεων που είχε τελευταία, οι οποίες δεν συνάδουν με τις ικανότητές του, ενώ άλλοι έκριναν ότι στα 32 του χρόνια, ήταν πολύ μικρός για μια τέτοια απόφαση. Ο ίδιος ο Λορένθο από την άλλη, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γυρίσει στο MotoGP ως οδηγός, λέει ότι τώρα, βρίσκεται σε μια πάρα πολύ καλή φάση.

«Είχα μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα. Πόνεσα τον εαυτό μου πολύ, όμως. Οικονομικά δεν σπατάλησα πάρα πολλά χρήματα και μπορώ να περάσω το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κάνοντας άλλα πράγματα. Τώρα αισθάνομαι σαν να απολαμβάνω τη ζωή έχοντας νέες δραστηριότητες. Επίσης είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να οδηγώ μια μοτοσικλέτα του MotoGP για 16 με 18 μέρες το χρόνο ως οδηγός εξέλιξης. Παίρνω τα καλά από τους αγώνες και προστατεύω τον εαυτό μου από τα κακά. Νομίζω ότι τώρα, είμαι στην καλύτερη φάση μου, έχω την τέλεια δουλειά» είπε ο Χόρχε Λορένθο.

Οι τραυματισμοί του στοίχησαν

Ο αναβάτης αφού πήρε πρωτάθλημα με τη Yamaha, το οποίο συζητήθηκε πολύ λόγω της μεγάλης κόντρας που αναπτύχθηκε μεταξύ εκείνου και του Βαλεντίνο Ρόσι, αλλά και την αδικαιολόγητη εμπλοκή του Μαρκ Μάρκεθ, πήγε στην Ducati. Οι επιδόσεις του δεν ήταν αυτές που περίμενε και μόνο στο τέλος του διετούς συμβολαίου του, κατάφερε να κάνει ένα σερί νικών και να πετύχει κάποια πράγματα με την ιταλική ομάδα. Στη συνέχεια, συνέχισε στη Honda πλάι στον Μαρκ Μάρκεθ όταν έφυγε ο Ντάνι Πεδρόσα, όμως ούτε εκεί μπόρεσε να ευδοκιμήσει και παραιτήθηκε από την ενεργό δράση του MotoGP πριν λήξει το συμβόλαιό του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Λορένθο, ήταν οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να τρέχει όπως ακριβώς θα ήθελε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!