Μάρκεθ: «Πρέπει να νικήσουμε τον αγώνα με τον κορονοϊό»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μάρκεθ: «Πρέπει να νικήσουμε τον αγώνα με τον κορονοϊό»
Ο Μαρκ Μάρκεθ δηλώνει ότι θέλει να μπει στις πίστες και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2020, όμως τίποτα δεν προηγείται από τη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό.

Ο πρώτος virtual αγώνας του MotoGP πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και ο νικητής ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ, αδερφός του Μαρκ. Ο εικονικός αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αν και ο Μαρκ τερμάτισε πέμπτος και τους... άνοιξε την όρεξη για τους κανονικούς αγώνες, οι οποίοι όσο πάνε και αναβάλλονται. Ο Μαρκ Μάρκεθ, μετά τον αγώνα, είπε σε δηλώσεις του:

«Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια στον Άλεξ για τη νίκη, ήξερα ότι θα είναι πολύ γρήγορος γιατί έχουμε ξαναπαίξει μαζί, όμως έκανε εξαιρετική δουλειά. Φυσικά, θα μου άρεσε να τα πήγαινα καλύτερα από την πέμπτη θέση, όμως δεν είναι κακό σαν αποτέλεσμα και σαν ομάδα, τα πήγαμε πολύ καλά. Χρειάζεσαι ένα διαφορετικό στυλ σε αυτούς τους αγώνες και προσπάθησα να εφαρμόσω νέα στρατηγική. Τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε στις πίστες, όμως πρώτα, θα πρέπει να νικήσουμε τη μάχη με τον κορονοϊό. Μείνετε ασφαλείς όλοι».

Ο Άλεξ Μάρκεθ από την άλλη, ο αδελφός του Μαρκ και teammate του στη Repsol Honda από φέτος, είπε: «Φανταστικό! Τι αποτέλεσμα! Είχε πάρα πολλή πλάκα και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα. Βρήκα μια καλή ρύθμιση για τη μοτοσικλέτα που μου επέτρεψε να αγωνιστώ όπως θα ήθελα.

Ακόμη και στους έξι γύρους που είχε ο virtual αγώνας, θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, γιατί μόνο ένα μικρό λάθος αρκεί για να πάνε όλα χάλια. Το διασκέδασα πάρα πολύ και ελπίζω να συνέβη το ίδιο και με όσους είδαν τον αγώνα. Ας ελπίσουμε ότι ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών και των επιστημόνων, θα επιστρέψουμε ξανά στις φυσιολογικές μας ζωές, βλέποντας τους φίλους και τις οικογένειές μας και απολαμβάνοντας τις στιγμές έξω, αλλά και στους αγώνες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!