Λόγω κοροναϊού η Dorna προβλέπει αγώνες έως και τα Χριστούγεννα

Gazzetta team
Λόγω κοροναϊού η Dorna προβλέπει αγώνες έως και τα Χριστούγεννα
Αν αναβληθούν περισσότεροι αγώνες στο πρόγραμμα του MotoGP, η Dorna θα προσπαθήσει να τους πραγματοποιήσει ακόμα και το χειμώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Καρμέλο Εσπελέτα, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού, δεν απέκλεισε τη δυνατότητα οι αγώνες που μπορεί να αναβληθούν εκτός του ήδη ακυρωμένου GP στο Κατάρ και αυτού στην Ταϋλάνδη, να πραγματοποιηθούν ακόμα και τα... Χριστούγεννα.

Είμαστε τόσο ξεροκέφαλοι και αποφασισμένοι, που μπορεί να τρέξουμε ακόμα και τα Χριστούγεννα” δήλωσε ο Εσπελέτα, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα.

Βλέποντας και κάνοντας

Ο αρχηγός της Dorna τόνισε ότι καθώς η κατάσταση εξελίσσεται καθημερινά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί στους επόμενους αγώνες. Προς το παρόν το ημερολόγιο περιλαμβάνει 19, καθώς η αναβληθείσα Ταϋλάνδη βρήκε την ημερομηνία της, στις 4 Οκτωβρίου, “σπρώχνοντας” μια εβδομάδα πίσω, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου, το GP στο Άραγκον της Ισπανίας. Το νέο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

MotoGP Calendar

Στόχος της Dorna είναι ο αριθμός των 19 αγώνων να μην αλλάξει για το MotoGP, (υπενθυμίζουμε ότι Moto2 και Moto3 πραγματοποίησαν τον πρώτο αγώνα, άρα το ημερολόγιό τους έχει 20 αγώνες), ακόμα και αν πρέπει να γίνουν θυσίες.

Ο Εσπελέτα δεν απέκλεισε επίσης τη δυνατότητα κάποιοι αγώνες να πραγματοποιηθούν “κεκλεισμένων των θυρών”, χωρίς θεατές δηλαδή, αν αυτό απαιτείται από τις κυβερνήσεις ή τις υγειονομικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!