Κουαρταραρό: «Χρειάζομαι δουλειά στο ρυθμό μου»

Πέτρος Σηφαλάκης
Κουαρταραρό: «Χρειάζομαι δουλειά στο ρυθμό μου»
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό λέει ότι σε χρόνους ενός γύρου είναι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό του, όμως θέλει ακόμη δουλειά στη διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού.

Πολύ γρήγορος είναι ο Φάμπιο Κουαρταραρό στα δοκιμαστικά της Μαλαισίας. Ο νεαρός οδηγός έχει καταφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο με τη μοτοσικλέτα της Yamaha για το 2019, όσο και για τη νέα του 2020, που δοκίμασε πρόσφατα. Καταφέρνει να βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή των χρόνων και ο στόχος του μέσα στη σεζόν είναι να γίνει ο πρώτος αναβάτης της Yamaha που θα κερδίσει έναν αγώνα στο MotoGP, πριν ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα το 2021.

«Λοιπόν, μετά τα δοκιμαστικά, άλλαξαν λίγο οι προτεραιότητές μου. Δεν προσπαθώ τόσο να είμαι ο πρώτος στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αλλά να δουλέψω καλύτερα τη διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη ενός αγώνα. Στα δοκιμαστικά ήμουν πρώτος, εντάξει, όμως έχω μεγαλύτερο θέμα στη διατήρηση σταθερού ρυθμού, οπότε εκεί πρέπει να δουλέψω. Ξέρω ότι σε έναν γύρο, είμαι γρήγορος» είπε ο Φάμπιο Κουαρταραρό.

Θυμίζουμε, ότι ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα ανέβει από τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, στην εργοστασιακή, το 2021. Θα πάρει τη θέση του Βαλεντίνο Ρόσι και η ομάδα αποφάσισε να κάνει γρήγορες κινήσεις για να τον κρατήσει, καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς! Ο Βαλεντίνο Ρόσι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει. Ίσως σταματήσει εντελώς, ίσως συνεχίσει εκείνος στη δορυφορική ομάδα της Petronas, εκεί που ήταν δηλαδή ο Κουαρταραρό. Οι πρώτοι αγώνες θα δείξουν στο «Γιατρό» πόσο γρήγορος είναι και θα τον βοηθήσουν να πάρει την απόφασή του! Να τονίσουμε ότι ο Κουαρταραρό θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο που έχουμε δει στο MotoGP μετά την εμφάνιση του Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!