Λορένθο: «Κρίμα που δεν οδήγησα τη Yamaha του 2020»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λορένθο: «Κρίμα που δεν οδήγησα τη Yamaha του 2020»
Η Yamaha δεν έδωσε τη νέα μοτοσικλέτα του 2020 στον Χόρχε Λορένθο καθώς δεν υπήρχαν αρκετά κομμάτια και χρόνος, οπότε ο Ισπανός θα πρέπει να περιμένει λίγο για να την οδηγήσει.

Ο Χόρχε Λορένθο επέστρεψε στη Yamaha ως δοκιμαστής οδηγός, μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση του MotoGP. Ο Λορένθο, δεν τα πήγε καλά στην Ducati και στη Honda, τις δύο ομάδες που δοκίμασε την τύχη του μετά τη Yamaha και επέστρεψε στην ομάδα που του χάρισε τις περισσότερες επιτυχίες στην καριέρα του! Ο Χόρχε Λορένθο σίγουρα βοηθά στην εξέλιξη της νέας μοτοσικλέτας, όμως η Yamaha δεν του έδωσε να οδηγήσει την M1 του 2020 καθώς δεν υπήρχε ούτε πολύς χρόνος, ούτε αρκετά κομμάτια από τη μοτοσικλέτα.

«Δυστυχώς, για κάποιους λόγους, η Yamaha αποφάσισε να μη μου δώσει να δοκιμάσω τη νέα μοτοσικλέτα. Το σκεφτόντουσαν, όμως τελικά αποφάσισαν να μη με αφήσουν να δοκιμάσω. Δεν ήταν ασφαλές να γίνει. Το κακό είναι ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο και αρκετά κομμάτια, για να υπάρχει μια μοτοσικλέτα και για εμένα. Πάντως θα μας βοηθούσε να υπήρχε μια τρίτη, τέταρτη απάντηση για τα αδύναμα σημεία της μοτοσικλέτας, αλλά και για τα πλεονεκτήματά της στην οδήγηση. Κρίμα που τελικά δεν μπόρεσα να την οδηγήσω, τουλάχιστον για την ώρα».

Πάντως, ο Χόρχε Λορένθο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την επιστροφή του στη Yamaha. Είπε ότι αμέσως αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του και η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε που την οδηγούσε εκείνος και κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2016! Ο Ισπανός όμως δεν μετανιώνει που εγκατέλειψε το MotoGP ως αναβάτης. Ο ίδιος, είπε ότι με αυτό τον τρόπο, του δοκιμαστή οδηγού δηλαδή, ασχολείται με το MotoGP που είναι η «τρέλα» του, χωρίς να πρέπει να ακολουθεί έναν πολύ πιεστικό και αγχωτικό τρόπο ζωής, που είχε όσο ήταν εργοστασιακός αναβάτης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!