Βινιάλες: «Ήταν δύσκολο να μείνω στη Yamaha»

Βινιάλες: «Ήταν δύσκολο να μείνω στη Yamaha»

Βινιάλες: «Ήταν δύσκολο να μείνω στη Yamaha»

Ο αναβάτης της Yamaha στο MotoGP λέει ότι η απόφαση που πήρε για να ανανεώσει το συμβόλαιό του δεν ήταν εύκολη, όμως πλέον, ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα στη σχέση μεταξύ εκείνου και της ομάδας. 

Ο Μάβερικ Βινιάλες ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Yamaha στο MotoGP, έως και το τέλος του 2022. Ο Ισπανός είχε περάσει και δύσκολες στιγμές στην ομάδα, όπου οι επιδόσεις του δεν ήταν αυτές που θα ήθελε, όμως σκέφτηκε καλά την επόμενή του κίνηση και αποφάσισε να παραμείνει. Ο ίδιος, μας λέει: 

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Χρειαζόταν να ξεκαθρίσουν πολλά σημεία από την πλευρά της ομάδας, όπου στα προηγούμενα χρόνια με έκαναν να μην αισθάνομαι τόσο καλά. Τελικά όμως, πολλά πράγματα άλλαξαν και προσαρμόστηκα. Τώρα, όλα είναι εντάξει. Ένιωσα την υποστήριξή τους τον προηγούμενο μήνα και ειδικά μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα, άλλαξαν πολλά. Επίσης, άλλαξα κι εγώ. Η θετική ενέργεια μεταφράστηκε σε καλά αποτελέσματα. 

Σίγουρα ήταν δύσκολο. Όμως τώρα θεωρώ ότι φτιάξαμε μια δυνατή ομάδα. Κάθε μέλος της μετράει πολύ για εμένα και με έκανε να ζυγίσω την απόφασή μου. Έχουμε πια μια καλή ατμόσφαιρα που δεν θα ήθελα να τη χαλάσω. Νιώθω πραγματικά καλά μέσα στην ομάδα, χαίρομαι να τρέχω και αυτό είναι και το σημαντικότερο. Ήταν ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να μείνω. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τι θέλω, τι χρειάζομαι. Επικοινωνούμε πολύ καλά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν το είχαμε ποτέ αυτό τα προηγούμενα χρόνια. Το καλλιεργήσαμε πέρυσι και φέτος αισθάνομαι πιο έτοιμος από ποτέ».