Λορένθο: «Στη Yamaha ένιωσα σαν στο σπίτι μου»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λορένθο: «Στη Yamaha ένιωσα σαν στο σπίτι μου»
Ο Χόρχε Λορένθο έγινε και πάλι μέλος της Yamaha στο MotoGP, όχι ως οδηγός αλλά ως οδηγός εξέλιξης και είπε ότι αισθάνθηκε αμέσως οικεία με τα πρόσωπα και την ομάδα.

Το 2016 ο Χόρχε Λορένθο, έφυγε από τη Yamaha. Συνέχισε στη Ducati και ύστερα στη Honda, μετά όμως είδε τις επιδόσεις του να παίρνουν... τον κατήφορο και έτσι, σταμάτησε να τρέχει στο MotoGP. Παραμένει όμως ένας πολυπρωταθλητής, με εντυπωσιακές γνώσεις και εμπειρία, οπότε η Yamaha τον προσέλαβε ξανά, όχι ως οδηγό αυτή τη φορά αλλά ως οδηγό εξέλιξης. Ο Χόρχε Λορένθο γύρισε στη Yamaha λοιπόν και μετά τα δοκιμαστικά στη Σεπάνγκ, στα οποία ολοκλήρωσε 46 γύρους συνολικά, είπε:

«Μόλις ολοκληρώσαμε την ημέρα, την πρώτη ημέρα με Yamaha μετά από περίπου τρία χρόνια. Ανησυχούσα για μερικά πράγματα, αν η μοτοσικλέτα θα έχει αλλάξει σε κάποια χαρακτηριστικά της ή αν θα πονάνε οι παλιοί μου τραυματισμοί. Όμως δεν πόνεσα καθόλου. Η μοτοσικλέτα έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό, η ίδια με αυτή που άφησα το 2016 και τα χαρακτηριστικά της μοιάζουν φοβερά. Η Yamaha είναι πολύ φιλική με τον αναβάτη και ο κινητήρας είναι πολύ ομαλός. Αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή. Ακόμη χρειάζομαι λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ πλήρως και να πάρω το μάξιμουμ από τη μοτοσικλέτα, όμως αυτό θα έρθει σύντομα. Απλά θα πρέπει να αλλάξω λίγο στυλ και να βρω το όριο για να γίνω γρηγορότερος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!