Άλεξ Μάρκεθ: «Έχω πολλά να μάθω»

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Μάρκεθ: «Έχω πολλά να μάθω»
Ο αδερφός του Μαρκ Μάρκεθ φέτος θα τρέξει την πρώτη του σεζόν στο MotoGP και λέει ότι θα βάλει τα δυνατά του για να μάθει όσα περισσότερα μπορέσει!

Στη Repsol Honda θα βρίσκεται ο Άλεξ Μάρκεθ φέτος, δίπλα στον Μαρκ Μάρκεθ. Η ομάδα προσέλαβε δύο αδέρφια για οδηγούς της, μετά τη λήξη συνεργασίας της με τον Ντάνι Πεδρόσα, πιστεύοντας στο ταλέντο του νεαρού Μάρκεθ. Το MotoGP είναι μια πολύ απαιτητική κατηγορία και μάλιστα, στη Yamaha, βρίσκεται ακόμη μια μεγάλη απειλή για τη Honda, ο Φάμπιο Κουαρταραρό! Ο Άλεξ Μάρκεθ, αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να δουλέψει πολύ στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP και λέει:

«Είναι μεγάλο προνόμιο να είμαι μέλος της οικογένειας Repsol Honda. Ήδη έχω αυτό το ειδικό αίσθημα που μπαίνεις για πρώτη φορά στο γκαράζ και σε πιάνει δέος. Δούλεψα με την ομάδα για πρώτη φορά και μετά εμφανίστηκα στον κόσμο στην παρουσίαση, πραγματικά νιώθω ήδη μέλος της Repsol Honda. Ξέρω ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά στην οποία θα μάθω πάρα πολλά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να τα απορροφήσω όλα. Θα προσπαθώ να μαθαίνω και να βελτιώνομαι κάθε μέρα, ελπίζω να μπορέσω να κάνω μια εκπληκτική σεζόν καθώς θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς» είπε ο Άλεξ Μάρκεθ.

Από την άλλη, ο επικεφαλής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στη Honda, είπε: «Πέρυσι ο Μαρκ Μάρκεθ κέρδισε τον έκτο του τίτλο στο MotoGP και η Honda πήρε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Μαρκ συνεχίζει κάθε χρόνο να σπάει ρεκόρ, ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα μας δώσει πολλές μοναδικές στιγμές ακόμη. Το 2020 θα έχουμε και έναν νέο αναβάτη, που έχει κατακτήσει ήδη πρωτάθλημα στη Moto2 και τη Moto3. Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν μαζί μας το 2014 στην πρώτη του σεζόν στη Moto3 και μαζί κατακτήσαμε έναν τίτλο. Αυτοί οι δύο λαμπροί αναβάτες αξίζουν τα καλύτερα για να είναι επιτυχημένοι και φέτος και η αποστολή μας είναι να το κάνουμε αυτό δυνατόν. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και η ομάδα μας σε όλο τον κόσμο κάνει μια εντυπωσιακή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα επαναληφθεί και φέτος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!