Ούτσιο: «Ο Ρόσι δεν θα έμπαινε εμπόδιο στη Yamaha»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ούτσιο: «Ο Ρόσι δεν θα έμπαινε εμπόδιο στη Yamaha»
Ο αδελφικός φίλος του Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι ο Ιταλός ποτέ δεν θα έμπαινε μπροστά στην επιλογή της Yamaha και δεν τον πείραξε η επιλογή του Κουαρταραρό για τη θέση του εργοστασιακού οδηγού.

Όταν η Yamaha ρώτησε τον Βαλεντίνο Ρόσι, αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή όχι, ο Ιταλός απάντησε ότι ήθελε να κάνει πρώτα μερικούς αγώνες, ώστε να δει την κατάστασή του. Τελικά, η Yamaha υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φάμπιο Κουαρταραρό, το ανερχόμενο ταλέντο του MotoGP αυτή τη στιγμή. Ο Ούτσιο, ο κολλητός φίλος του Βαλεντίνο Ρόσι, είπε ότι ο «Γιατρός» προφανώς θα έκανε πίσω για να αναδειχθεί ένας νέος αναβάτης με πολλές ικανότητες και ποτέ δεν θα έμπαινε μπροστά στις επιλογές της Yamaha.

«Συζητούσαμε με τη Yamaha και όχι, ο Βαλεντίνο δεν νιώθει άσχημα. Η συμφωνία ήταν αμοιβαία μιας και η Yamaha δεν μπορούσε να περιμένει έως και το Μουτζέλο. Και εμείς δεν θέλαμε να φανούμε κολλημένοι στην απόφασή μας μιας και δεν θα ήταν δίκαιο απέναντι σε νέους αναβάτες και δεν θα ήταν ωραίο.

Τώρα όλα γυρίζουν γύρω από τον Βαλεντίνο. Τι θα κάνει, πως θα πάει, αν όλα θα είναι καλά. Δεν θα ήταν άσχημο να αγωνιστεί για την Petronas, τη δορυφορική ομάδα της Yamaha. Είναι ενθουσιασμένος ήδη με την ιδέα ότι θα οδηγήσει τη νέα μοτοσικλέτα στις δοκιμές της Μαλαισίας. Μιλά συνέχεια για αυτή και λέει ότι το εργοστάσιο έχει πάρει το σωστό δρόμο».

Αργότερα, ο Ούτσιο σχολίασε την επιστροφή του Χόρχε Λορένθο στη Yamaha. Είπε, ότι ρώτησαν τον Ρόσι πριν το κάνουν. «Ο Βαλεντίνο είναι πολύ χαρούμενος που θα έχει έναν οδηγό σαν τον Χόρχε να δουλεύει για αυτόν. Ο Λορένθο, είναι ο Λορένθο. Έχει πέντε τίτλους, ξέρει την Μ1 πολύ καλά και η Yamaha έκανε πολύ καλά που τον πήρε» είπε ο Ούτσιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!