Ο Λορένθο επιστρέφει στη Yamaha ως οδηγός εξέλιξης

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Λορένθο επιστρέφει στη Yamaha ως οδηγός εξέλιξης
Μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση, ο Χόρχε Λορένθο επιστρέφει στο MotoGP, με την πολύ σημαντική θέση του οδηγού εξέλιξης στη Yamaha.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Χόρχε Λορένθο, θα προσφέρει πάρα πολλά στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο MotoGP καθώς ανέλαβε καθήκοντα οδηγού εξέλιξης. Ο Λορένθο πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στη Yamaha και πλέον επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον, για να βοηθήσει ώστε ο Μάβερικ Βινιάλες και ο Βαλεντίνο Ρόσι να έχουν στα χέρια τους μια ακόμη καλύτερη μοτοσικλέτα.

«Καλωσορίζουμε και πάλι τον Χόρχε στη Yamaha. Όταν μάθαμε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αμέσως θέλαμε να του κάνουμε μια πρόταση ώστε να έρθει πάλι σε εμάς. Τα στατιστικά και τα επιτεύγματά του σε αυτά τα εννέα χρόνια συνεργασίας μας, μιλούν από μόνα τους. Είναι πολύ έμπειρος αναβάτης. Ξέρει πολύ καλά το προσωπικό μας και τη μοτοσικλέτα. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να έχουμε έναν πολύ καλό οδηγό εξέλιξης σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο. Αν συνδυάσουμε την εμπειρία του, τις γνώσεις του και την ταχύτητά του με το νέο μας τιμ, θα έχουμε πολύ ισχυρά στοιχεία στην ομάδα εξέλιξης της Yamaha» είπε ο επικεφαλής της ομάδας. Ο Λορένθο αφού έφυγε από τη Yamaha το 2016, πήγε στη Ducati και ύστερα στη Honda. Οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν ποτέ να φτάσει στο υψηλό επίπεδο που βρισκόταν νωρίτερα και οι επιδόσεις του είχαν πέσει πολύ, οπότε αποφάσισε να σταματήσει σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Πέταξε από τη χαρά του ο Χόρχε Λορένθο

Ο ίδιος, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Yamaha. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το MotoGP και νομίζω αυτός είναι ένας πολύ ταιριαστός ρόλος για εμένα. Ξέρω την ομάδα και την M1 πολύ καλά. Η Yamaha πραγματικά μου ταίριαζε σε οδηγικό στυλ και θα είναι πολύ ενδιαφέρον που θα συναντηθώ ξανά με αυτή τη μοτοσικλέτα. Μου έρχονται πολύ καλές αναμνήσεις από τη Yamaha. Τόσες νίκες, τόσα βάθρα, τρεις τίτλους μαζί τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία αυτή, γιατί μου επιτρέπουν να κάνω αυτό που αγαπώ, να οδηγώ μοτοσικλέτες και να τις πιέζω στο όριο! Παράλληλα, θα έχω έναν πολύ πιο ήρεμο τρόπο ζωής από αυτόν που είχα μέχρι πρότινος. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω. Έχω μεγάλο κίνητρο, θέλω να κάνω το καλύτερο για το μέλλον της Yamaha. Ελπίζω η εμπειρία μου να τους φανεί χρήσιμη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!