Μπέρτζες: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει κάτσει πολύ στο MotoGP» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπέρτζες: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει κάτσει πολύ στο MotoGP» 
Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς που έχουν περάσει ποτέ από το MotoGP και πρώην συνεργάτης του Ιταλού, θίγει τη σημερινή του πορεία στο πρωτάθλημα και κάνει λόγο για την ηλικία του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης σήμερα στο MotoGP. Το αν κάνει καλά ή όχι, που συνεχίζει να τρέχει, είναι υποκειμενικό, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα και εφόσον παραμένει ανταγωνιστικός, δεν προβλέπεται να σταματήσει ούτε μετά από αυτή τη σεζόν. Ωστόσο διάφοροι, συχνά-πυκνά, λένε την άποψή τους για τον Ιταλό και οι περισσότεροι, θίγουν το κομμάτι της ηλικίας τους. Για παράδειγμα, αυτή τη φορά, ο Τζέρεμι Μπέρτζες, λέει την άποψή του.

«Ενδεχομένως ο Ρόσι έχει κάτσει πολύ στο MotoGP, περισσότερο από ότι έπρεπε. Αυτό που στενοχωρεί εμένα προσωπικά είναι ότι τερματίζει στις θέσεις που ξεκινά τον αγώνα. Πριν μερικά χρόνια, ξεκινούσε δέκατος και δεν ανησυχούσαμε για το τι θα κάνει τελικά στον αγώνα, καθώς ξέραμε ότι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στη μάχη για το βάθρο». Πολύ μεγάλο ρόλο πάντως, στη σημερινή πορεία του «Γιατρού», έχει παίξει η λάθος συνεννοήσεις που γίνονται με τη Yamaha.

Η αλήθεια είναι ότι δεν του έχουν δώσει μια μοτοσικλέτα που να ανταποκρίνεται πλήρως στο οδηγικό του στυλ και για αυτό, παλεύει συνεχώς με βελτιώσεις. Στις πίστες όπου δεν υπάρχει θέμα πρόσφυσης με το πίσω ελαστικό και με τις ταχύτητες εξόδου από τις στροφές, βλέπουμε ότι ο Ρόσι τα πάει αρκετά καλά και ανταγωνίζεται στα ίσια τις υπόλοιπες Yamaha. Ducati και Honda, μάλλον είναι ένα σκαλοπάτι μπροστά σε επίπεδο μοτοσικλέτας, οπότε ακόμη δεν μπορούν να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Τζέρεμι Μπέρτζες είναι ένας από τους μεγαλύτερους μηχανικούς που έχουν ασχοληθεί ποτέ με το MotoGP. Ήταν στο πλάι του Βαλεντίνο Ρόσι στα χρόνια που μεσουρανούσε και έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο (επτά συνολικά, στη μεγάλη κατηγορία), με τους δρόμους τους να χωρίζουν το 2013. Κατάγεται από την Αυστραλία και πλέον, απέχει από το MotoGP. Σήμερα ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει άλλον αρχιμηχανικό στο πλάι του, ο οποίος θα αλλάξει για άλλη μια φορά με την ολοκλήρωση αυτής της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!