ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Έξυπνη νίκη από τον Μάρκεθ στο Σαν Μαρίνο

Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini

Έξυπνη νίκη από τον Μάρκεθ στο Σαν Μαρίνο

Έξυπνη νίκη από τον Μάρκεθ στο Σαν Μαρίνο

Περίμενε 22 γύρους ο Μαρκ Μάρκεθ για να περάσει τον Κουαρταραρό στον τελευταίο γύρο και να πάρει μια τρομερή νίκη. Ο Γάλλος έμεινε 2ος με τον Βινιάλες να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Ρόσι 4ος!

Ωραίος αγώνας με αρκετές πτώσεις αλλά δίχως σασπένς στην κορυφή.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό, έφυγε πρώτος και έμεινε εκεί για ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα. Ο Βινιάλες στους πρώτους γύρους έδειξε δυνατός και γρήγορα όμως το τρίο, Κουαρταραρό, Βινιάλες και Μάρκεθ ξεκόλλησαν από τους υπόλοιπους και άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά ασφαλείας.

Ο Ρόσι προσπαθούσε να ανέβει και κέρδιζε θέσεις, ενώ άρχισε ένα σερί πτώσεων από τους Νακαγκάμι, Ολιβέιρα, Μπανάια, Ρινς και Κράτσλοου.

Ο Ντοβιτσιόζο ποτέ δεν βρήκε ρυθμό και τερμάτισε 6ος όπως ξεκίνησε. Ο Ρόσι στην προσπάθειά του να ανέβει κόλλησε πίσω από τον Μορμπιντέλι για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μόλις στους τελευταίους γύρους κατάφερε να τον περάσει για να τερματίσει τελικά 4ος.

Ο Μάρκεθ ξεπέρασε γρήγορα το εμπόδιο του Βινιάλες και βάλθηκε να ακολουθεί τον Κουαρταραρό. Στους 10 τελευταίους γύρους ο Μάρκεθ είχε φτάσει πίσω από τον Γάλλο και έδειχνε πως «τον είχε». Ωστόσο κρατούσε την 2η θέση και έψαχνε το κατάλληλο σημείο για να τον προσπεράσει! Και το έκανε στον τελευταίο γύρο. Ο Μάρκεθ πέρασε 1ος στην ευθεία, ο Γάλλος έδειξε πως ίσως θα μπορούσε να απαντήσει ξαναπερνώντας τον Ισπανό πρωταθλητή, αλλά ο Μάρκεθ ξαναπέρασε και αμέσως έκανε μια μικρή διαφορά με 2-3 μήκη μοτοσυκλέτας, αφήνοντας τελικά τον Κουαρταραρό στην 2η θέση.

Ο Μάρκεθ πανηγύρισε έξαλλα την νίκη του και ξέφυγε 93 βαθμούς στην βαθμολογία με αυτή την έξυπνη νίκη του.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα.