Άνετη νίκη για τον Ντοβιτσιόζο στο Σαν Μαρίνο

Γιώργος Βαρίνος
Άνετη νίκη για τον Ντοβιτσιόζο στο Σαν Μαρίνο
Το έκανε εύκολο ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και νίκησε στο Σαν Μαρίνο. Έπεσε ο Λορένθο ενώ ήταν 2ος αφήνοντας την 2η θέση στον Μάρκεθ με 3ο τον Καλ Κράτσλοου. Μόλις 8ος ο Ρόσι. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική περιγραφή.

Με μια καθαρή εκκίνηση ο Χόρχε Λορένθο τέθηκε από την αρχή του αγώνα επικεφαλής και άρχισε να χτίζει μια διαφορά αμέσως από τον 2ο Μίλερ και τον 3ο Μάρκεθ. Ο Ντοβιτσιόζο δεν έχασε θέση και παρακολουθούσε από την 4η θέση που ξεκίνησε. Αμέσως ο Μάρκεθ που δεν ήθελε να του φύγει ο Λορένθο, πέρασε τον Μίλερ και μάλιστα ακούμπησαν δίχως να πέσουν.

Στους πρώτους γύρους ο Ντοβιτσιόζο ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς σχετικά εύκολα πέρασε τον Μίλερ, έπιασε τον Μάρκεθ τον πέρασε και αυτόν και βάλθηκε να πλησιάζει τον Λορένθο που είχε κάνει μια μικρή διαφορά.

Απογοήτευση ο Ρόσι που βρισκόταν στην 8η θέση δίχως να μπορεί να πλησιάζει να περάσει καν τον 7ο...

Ο Μίλερ είχε κάνει μια εντυπωσιακή 2η θέση στις κατατακτήριες, βρισκόταν εύκολα στην 5άδα και θα είχε κάνει έναν καλό τερματισμό αν... δεν έπεφτε και εξανέμιζε όλες του τις ελπίδες για κάτι καλό στον αγώνα του Σαν Μαρίνο.

Η εμπρός τριπλέτα των Λορένθο, Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ άρχισε να απομακρύνεται με τους οδηγούς να διατηρούν έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Ο Ντοβιτσιόζο μάλιστα έφτασε και πέρασε τον Λορένθο και λίγους γύρους μετά, έκανε και ταχύτερο γύρο με ρεκόρ αγώνα. Οι Λορένθο και Μάρκεθ άρχισαν να μάχονται μεταξύ τους χάνοντας χρόνο, σε σχέση με τον ρυθμό του Ντόβι, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να απομακρύνεται σε κάθε γύρο χτίζοντας μια διαφορά που έφτασε και τα 2.5 δευτερόλεπτα. Ο Μάρκεθ πέρασε εμπρός σε ένα λάθος του Λορένθο, αλλά γρήγορα ο Χόρχε πέρασε πάλι μπροστά και άρχισε να ροκανίζει την διαφορά με τον Ντόβι.

Οι μάχες Λορένθο και Μάρκεθ (των ομόσταυλων του 2019) κράτησαν κάπως το ενδιαφέρον, σε έναν κατά τα άλλα ανιαρό αγώνα. Ο Μάρκεθ κατά την προσφιλή του τακτική δεν παράτησε την προσπάθεια και πίεζε συνεχώς τον Λορένθο, προσπαθώντας να τον περάσει. Και η πίεση του Μάρκεθ έπιασε τόπο, καθώς ο Λορένθο υπέρβαλε, αναγκάστηκε να φρενάρει με την μοτοσυκλέτα υπό κλίση και η πτώση ήρθε, χαρίζοντας ουσιαστικά την 2η θέση στον Μάρκεθ.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο πολύ καλός Κράτσλοου, που αθόρυβα και μεθοδικά πλησίασε τους πρώτους με ένα σερί καλών γύρων. Τέταρτος ανέβηκε τελικά ο Άλεξ Ρινς που με αυτή του την θέση, ανέβασε την Suzuki πάνω από την Yamaha στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και η ομάδα το γιόρτασε δεόντως. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Βινιάλες, που έδειξε πως η Yamaha του δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ducati και Honda. Έκτος ο αδιάφορος πλέον Ντάνι Πεδρόσα ,που θα κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της χρονιάς και απλώς κάνει διαδικαστικούς αγώνες και προσέχει μην έχει μια πτώση που θα βάλει άδοξο τέλος στην καριέρα του.

Στην 7η θέση ο απογοητευτικός Βαλεντίνο Ρόσι που δεν το «βρήκε» σε κανένα σημείο του αγώνα και θα πρέπει να είναι -εκτός από αυτόν και όλη η ομάδα- προβληματισμένος. Με τον Ιανόνε στην 8η θέση, τον Μπαουτίστα στην 9η αλλά και τον Ζαρκό στην 10η ολοκληρώθηκε η δεκάδα.

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Και αυτή είναι η Βαθμολογία με τον Ντοβιτσιόζο πλέον στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!