Ο Λορένθο αποστομώνει τους επικριτές του και «πληγώνει» τη Ducati

Gazzetta team
Ο Λορένθο αποστομώνει τους επικριτές του και «πληγώνει» τη Ducati
Ο οδηγός της Ducati αποστόμωσε με τη δεύτερη συνεχή νίκη του τους επικριτές του και δήλωσε, ότι είναι πάντα δύσκολο να φεύγεις από τη Ducati και να μην ολοκληρώνεις τη δουλειά σου.

Ο Χόρχε Λορένθο είναι αυτή τη στιγμή μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες του στο Μουτζέλο και στη Βαρκελώνη το πιο hot όνομα του πρωταθλήματος MotoGP. Ο Ισπανός είχε συγκεντρώσει μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς μόλις έξι βαθμούς, τώρα όμως αρχίζει και ονειρεύεται ακόμη και το πρωτάθλημα, δηλώνοντας τα εξής: «Πριν δύο μήνες φαινόταν αυτό αδιανόητο και αδύνατον. Τώρα όμως τα κατάφερα».

Ο αναβάτης της Ducati αναφέρθηκε στους επικριτές του λέγοντας, ότι «είμαστε όλοι άνθρωποι, έτσι; Πιστεύουμε στο παρόν. Και όταν είναι το παρόν κακό, τότε μιλάμε πρόωρα. Πρέπει όμως να θυμόμαστε καλύτερα και να κατανοούμε, τι έχω κάνει επί 16 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επέστρεφα πάντα. Ελπίζω, να θυμούνται αυτή τη στιγμή, όταν θα έχω την επόμενη φορά μία κακή φάση».

Τι λέει όμως η Ducati, για το γεγονός ότι επέλεξε να μην ανανεώσει με τον Λορένθο και να κλείσει για του χρόνου τις δύο θέσεις των οδηγών της με τους Ντοβιτσιόζο και Πεδρόσα; Όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Κλαούντιο Ντομενικάλι, «έτσι είναι η ζωή. Κοιτάζω πάντα τα θετικά. Θετικό είναι, ότι τα καταφέραμε, γιατί θα ήταν πολύ χειρότερα, αν τέλειωνε η ιστορία χωρίς νίκη. Χαίρομαι, που βρήκαμε λύσεις και απολαμβάνει πλέον τους αγώνες».

Ο Λορένθο αποκάλυψε, ότι απευθύνθηκε στη Honda με την προοπτική της αλλαγής ομάδας, όταν διαπίστωσε στο Λε Μαν, ότι η Ducati ήθελε άλλον οδηγό στη θέση του. Ο Ισπανός συμφώνησε αμέσως με τους ανθρώπους της Honda και ανέφερε σχετικά, ότι «πριν μερικές εβδομάδες ήμουν λυπημένος, που εγκαταλείπω μία τόσο καλή ομάδα, μία οικογένεια όπως της Ducati. Moυ φέρθηκαν πάντα πολύ καλά. Δεν είναι εύκολο να τους αφήσεις, γιατί η ιδέα να παλέψεις για το πρωτάθλημα με τη Ducati, είναι ελκυστική. Και είναι λυπηρό, που δεν ολοκληρώνεις τη δουλειά. Αυτή τη χρονιά δεν φαίνεται αδύνατον, αν και θα είναι πολύ δύσκολο. Όμως η απόφαση πάρθηκε και το μέλλον μου φαίνεται λαμπρό. Θα είμαι μαζί με τον Μαρκ σε μία ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Ας περιμένουμε να δούμε, πώς θα πάνε τα πράγματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!