Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκι Χέιντεν (vid)

Gazzetta team
Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκι Χέιντεν (vid)
Πριν από έναν χρόνο, τέτοια ημέρα, ο Νίκι Χέιντεν έχανε τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του, ανήμπορος να ανακάμψει από ένα ποδηλατικό ατύχημα.

Στις 22 Μαΐου του 2017 ο “Kentucky Kid” πέρασε στην ιστορία του MotoGP, αφήνοντας ένα κενό σε όσους είχαν την τύχη να τον θαυμάσουν σε κάποιον απο τους αγώνες του και συνεχίζοντας να εμπνέει τους νεότερους με την πολύτιμη κληρονομιά καλοσύνης και θετικής φιγούρας που είχε ανέκαθεν στα πάντοκς. Ο Νίκι Χέιντεν γεννημένος τον Ιούλιο του 1981, είχε μόλις ολοκληρώσε μια μεγάλη καριέρα 13 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών, αλλά παρέμενε κοντά στους ανθρώπους των αγώνων παρακολουθώντας πάντα και συμβουλεύοντας ενίοτε νεότερους αναβάτες.

Δεν ήταν ότι ήταν πρώην πρωταθλητής, χάρη στον τίτλο που κατέκτησε με την Honda το 2006, ούτε πως ήταν ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Βαλεντίνο Ρόσι στις καλές του εποχές, αλλά και όχι μόνο σε αυτές. Ήταν πως ήταν ένας πάντα χαμογελαστός ανταγωνιστής που διεκδικούσε μέσα στην πίστα μερικά εκατοστά με τον πιο παθιασμένο τρόπο, αλλά έξω από αυτήν ήταν μια ήρεμη προσωπικότητα η οποία έδειχνε πως η ζωή είναι το ζητούμενο και όχι η διάκριση ή η επιτυχία.

Ίσως για αυτό αμέσως μετά τον τίτλο του φάνηκε να μην ξαναβρίσκει ποτέ το κίνητρο να κινηθεί στην κορυφή. Ίσως γιατί τον ξεπερνούσε η εποχή και οι νεότεροι ήταν πάντα πιο προσαρμόσιμοι στις συνθήκες που έβρισκαν. Σε κάθε περίπτωση ο Χέιντεν ήταν ένα γνήσιο ταλέντο και μάλλον το απέδειξε όταν ζήτησε να του κλείσουν όλα τα ηλεκτρονικά της Honda, ώστε να καταλάβει τι έφταιγε και δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός. Τα κατάφερε αλλά πλέον ήταν πρωταθλητής και ήταν όλα διαφορετικά για εκείνον και οι απολαβές αλλά και οι ευθύνες.

Τέσσερις ημέρες πριν την 22η Μαΐου του 2017 είχε εμβολίσει με το ποδήλατό του ένα Peugeot 206 Cabrio στον παραλιακό δρόμο του Ρίμινι. Οι τραυματισμοί του ήταν πολλαπλοί και μεγαλύτεροι από οποιαδήποτε πτώση στους αγώνες. Δεν τα κατάφερε και η οικογένεια του MotoGP βυθίστηκε στο πένθος. Σήμερα όλοι οι αναβάτες, οι οργανωτές, οι ομάδες τον θυμήθηκαν και αξίζει όσοι δεν τον γνωρίσατε να μάθετε ποιος ήταν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!