Βραδινός τύπος ο Βινιάλες

Gazzetta team
Βραδινός τύπος ο Βινιάλες
Την ευχή του ο αγώνας στη Γαλλία να διεξαγόταν στις 9 το βράδυ εξέφρασε ο Μάβερικ Βινιάλες που θεωρεί πως η ζέστη της ημέρας τον εμπόδισε να πάρει την pole position.

Από τους 22 βαθμούς του πρωινού FP3 η θερμοκρασία ασφάλτου στην πίστα του Λε Μαν στη Γαλλία, ανέβηκε στους 44 στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Η διαφορά είναι μεγάλη ασφαλώς και στην περίπτωση της Yamaha αποδείχτηκε καθοριστική καθώς επανήλθε το καταστροφικό σπινάρισμα που παρατηρείται φέτος στην Μ1 και το οποίο δεν μπορούν να αποκλείσουν τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας.

Κάπως έτσι δικαίως ο Μάβερικ Βινιάλες παρακαλάει να γινόταν ο αγώνας το βράδυ. Ο αναβάτης της Yamaha μάλιστα είχε και έναν λόγο παραπάνω να είναι τόσο απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη καθώς στο FP3 ήταν ταχύτερος όλων, κάτι που του είχε λείψει, καθώς είχε να το ζήσει καιρό και κυρίως κάτι που του έδινε την αισιοδοξία για μια καλύτερη θέση από την όγδοη θέση που πήρε.

«Το πρωί ένιωθα πολύ καλά», είπε ο Βινιάλες και συμπλήρωσε, «Είχα σημειώσει καλές επιδόσεις με χρησιμοποιημένο ελαστικό και πίστευα πως με το καινούριο θα ήταν ακόμη καλύτεροι οι χρόνοι μου. Στην πορεία όμως και στις κατατακτήριες δοκιμές η άσφαλτος άρχισε να καίει και ήταν πολύ γλιστερή. Είναι το γνωστό πρόβλημα και δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό για αυτό. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα είχα διεκδικήσει την pole position σίγουρα», κατέληξε ο αναβάτης της Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!