Αλλάζει ο κανονισμός εκκίνησης στο MotoGP

Gazzetta team
Αλλάζει ο κανονισμός εκκίνησης στο MotoGP
Οι διοργανωτές εκτέθηκαν τον πρόσφατο αγώνα του MotoGP στην Αργεντινή με την αναστάτωση στην εκκίνηση και τώρα διορθώνουν τον κανονισμό.

Με ποινή διέλευσης θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όσοι αναβάτες επιθυμούν να αλλάξουν μοτοσυκλέτα με άλλου τύπου ελαστικά, ακριβώς πριν την εκκίνηση ή μετά τον γύρο σχηματισμού. Αυτό αποφάσισαν οι διοργανωτές του MotoGP μετά την απρόσμενη εξέλιξη που είχε ο αγώνας στην Αργεντινή.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Εκεί με την πίστα να στεγνώνει ακριβώς πριν την εκκίνηση, οι περισσότεροι αναβάτες προτίμησαν να φύγουν από τη σχάρα και να κατευθυνθούν στα πιτς για αλλαγή μοτοσυκλετών, ώστε να χρησιμοποιήσουν σλικ ελαστικά. Ο μόνος που δεν το έκανε αυτό ήταν ο poleman Τζακ Μίλερ. Η εκκίνηση αναβλήθηκε και δόθηκε προβάδισμα έξι σειρών εκκίνησης στον Μίλερ, ωστόσο μόλις στον δεύτερο γύρο ο Μάρκεθ τον προσπέρασε.

Πλέον όσοι αναβάτες κάνουν τη συγκεκριμένη επιλογή πριν την εκκίνηση θα οφείλουν να εκτίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα μια ποινή διέλευσης, όπως αποφασίστηκε. Η αλλαγή στον κανονισμό θα ισχύσει από το Μουτζέλο και έπειτα, ενώ όσοι οδηγοί αλλάξουν μοτοσυκλέτα χωρίς να έχει άλλου τύπου ελαστικά θα ξεκινήσουν από το πίσω μέρος της σχάρας εκκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!