Απογοητευμένος ο Βινιάλες από τη Yamaha

Πέτρος Πιτσίνης
Απογοητευμένος ο Βινιάλες από τη Yamaha
Η 13η θέση στις κατατακτήριες του ισπανικού GP, ήταν για τον Ισπανό η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ξιφούλκησε κατά της ομάδας του.

Από διεκδικητής του πρωταθλήματος στην αρχή της φετινής σεζόν, 13ος στο grid του τελευταίου αγώνα. Η περίεργη κατάσταση των Yamaha, να χάνουν συνεχώς έδαφος ακόμα και από την ίδια τους την απόδοση σε σχέση με πέρυσι, έχει φέρει τον Βινιάλες σε πολύ δύσκολη θέση.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τι φταίει για αυτή την αρνητική εξέλιξη, δεν κράτησε ούτε καν τους τύπους. «Έδωσε» την ομάδα του χωρίς την παραμικρή διάθεση να λειάνει τις ακμές: «Εγώ δεν έχω καμία εξήγηση. Αν θέλετε απαντήσεις, ρωτήστε τη Yamaha», ήταν οι πρώτες λέξεις του Ισπανού.

«Ειλικρινά, είμαι απογοητευμένος. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα φρένα και στην έντονη υποστροφή της μοτοσικλέτας. Αυτό το πρόβλημα εντάθηκε στους τελευταίους αγώνες και σε κάθε ένα προσπαθούσα, οδηγώντας πέρα από το 100% να το αμβλύνω. Στη Βαλένθια όμως, όπου η πίστα είναι πολύ απαιτητική στα φρένα και με κλειστές στροφές, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

«Έχω κίνητρο και αν είχα μια αποδοτική μοτοσικλέτα ξέρω ότι θα μπορούσε να παλεύω συνεχώς στην τριάδα»κατέληξε ο Βινιάλες, δείχνοντας ότι όλο το πρόβλημα δεν είναι φυσικά δικό του, ή ακόμα και του Ρόσι, αλλά καθαρά τεχνικό.

Παρότι ο Ρόσι τα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά όχι τόσο ώστε να χαρακτηριστεί καλή η συνολική απόδοση, ο Βινιάλες φαίνεται ότι δεν έχει καθόλου άδικο στην κριτική του για την ομάδα. Ο Ζαρκό, με μια μοτοσικλέτα του 2016 της δορυφορικής ομάδας Tech3, καταφέρνει να διατηρεί τη Yamaha στο παιχνίδι της κορυφής την ίδια στιγμή που οι εργοστασιακές πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παλαιότερα μάλιστα, ο Ρόσι είχε δηλώσει πώς να το 2018 προτείνουν στο Ζαρκό Yamaha του 2017 να μην τη δεχτεί, βλέποντας προφανώς ότι όποιες αλλαγές έγιναν το 2017 στην M1 έφεραν χειρότερα αντί για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!