Βασιλιάς και στην Αυστραλία ο Μάρκεζ, θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα

Γιώργος Βαρίνος
Βασιλιάς και στην Αυστραλία ο Μάρκεζ, θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα
Τρομερά δυνατός ο Μαρκ Μάρκεζ άνετα πρώτος στο Phillip Island κατέκτησε μια εμφατική pole position. Δεύτερος ο Βινιάλες και τρίτος ο Ζαρκό. Ο Ρόσι 7ος και ο Ντοβιτσιόζο μόλις 11ος.

Με την διαδικασία του Q1 ξεκίνησαν οι Κατατακτήριες Δοκιμές σήμερα, με τους βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο να πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να προκριθούν στο Q2. Μαζί τους για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Q2 οι Μπαζ, Μπαουτίστα, Πετρούτσι, Μπαρμπερά, Σμιθ, Ραμπατ, Λοους, Ρέντιγκ, Ρινς και Άμπρααμ. Ο Λορένθο κουτσαίνει κιόλας καθώς έπεσε σήμερα το πρωϊ στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο Ρόσι δείχνει δυνατός αλλά ο Λορένθο, όπως όλες οι Ducati στο Phillip Island δείχνει πως δεν μπορεί... Ο Πετρούτσι πέφτει και χάνει κάθε ελπίδα να περάσει στο Q2, ο Λορένθο μένει 6ος καθώς δεν το βρίσκει πουθενά και έτσι στο Q2 περνούν οι Ρόσι και Σμιθ.

Ο καιρός συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν βρέχει.

Μπαρτσελόνα – Μάλαγα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Σουάρες ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Μάρκεζ δείχνει το αδιοφιλονίκητο φαβορί για την pole position κατεβαίνοντας αμέσως στο 1.28+ που είναι εξαιρετικός χρόνος στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας του Q2. Ο Κράτσλοου πέφτει δίχως τραυματισμό και ο Ντοβιτσιόζο δεν μπορεί καν να ακολουθήσει τον ρυθμό ακόμα και αργών οδηγών μένοντας τελευταίος στην 12η θέση. Με τους οδηγούς να αλλάζουν λάστιχα ο τελευταίος γύρος είναι αυτός που ορίζει την κατάταξη, καθώς ο Μάρκεζ κάνει ένα εξωπραγματικό 1.28.386 και κατακτά την pole με τους Βινιάλες 2ο και Ζαρκό 3ο.

Ο Ρόσι προσπάθησε αλλά έμεινε 7ος! Έκπληξη ο Ιανόνε στην 4η θέση, ο Μίλερ την 5η και μεγάλη έκπληξη ο Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ στην 6η θέση που πέρασε και τον Ρόσι! Απογοήτευση και ο Πεδρόσα που έμεινε 12ος.

Η σειρά εκκίνησης για αύριο είναι η εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!