Οι 10 οδηγοί της Formula 1 με τα περισσότερα Γκραν Πρι μέχρι να νικήσουν

Gazzetta team
Οι 10 οδηγοί της Formula 1 με τα περισσότερα Γκραν Πρι μέχρι να νικήσουν
Ο Σέρτζιο Πέρεζ πέτυχε την πρώτη νίκη του μετά από 190 συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1, σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ…αναμονής. Το gazzetta παρουσιάζει τη δεκάδα των οδηγών της F1 με τους περισσότερους αγώνες πριν γευθούν τη σαμπάνια της νίκης!

Ποτέ άλλοτε δεν χρειάστηκε να περιμένει ένας οδηγός της Formula 1 μέχρι να ανέβει επιτέλους για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως ο Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός νίκησε για πρώτη φορά σε Γκραν Πρι της Formula 1 συμπληρώνοντας 190 συμμετοχές σε αγώνες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Ο Πέρεζ πέτυχε αυτόν τον άθλο στο Γκραν Πρι του Σακχίρ στο Μπαχρέιν και έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε μέχρι τότε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός είχε χρειαστεί πάντως 60 Γκραν Πρι λιγότερα από τον Πέρεζ για απολαύσει τη χαρά της παρθενικής του νίκης.

Περισσότεροι αγώνες, λιγότεροι νικητές

Στην ιστορία της Formula 1 υπήρξαν αρκετοί οδηγοί που είτε δεν ένιωσαν ποτέ τη χαρά της νίκης είτε έπρεπε να αναμένουν πολλούς αγώνες μέχρι να συμβεί αυτό. Από τους δέκα οδηγούς της Formula 1 με τα περισσότερα Γκραν Πρι μέχρι την παρθενική τους νίκη, οι επτά βίωσαν αυτή τη χαρά την τελευταία εικοσαετία. Αυτό συμβαίνει επειδή χρόνο με χρόνο περιλαμβάνει το καλεντάρι της F1 περισσότερους αγώνες, μάλιστα το 2021 προβλέπεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 23 Γκραν Πρι! Επίσης τη δεκαετία 2010 -2020 είχαμε συνολικά μόνον έξι διαφορετικούς νικητές, ότι μία δεκαετία νωρίτερα ήταν 14 και πηγαίνοντας πιο πίσω ακόμη περισσότεροι.

O Tζιανκάρλο Μπαγκέτι νίκησε το 1961 στο πρώτο του Γκραν Πρι στη Formula 1.

Στον αντίποδα με τους δέκα πιο υπομονετικούς νικητές της Formula 1 είχαμε και τρεις πιλότους, που θριάμβευσαν ήδη στον πρώτο τους αγώνα! Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Τζιουζέπε Φαρίνα, που νίκησε στον πρώτο αγώνα στην ιστορία του αθλήματος το 1950 στο Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας, τον Τζόνι Πάρσονς που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επίσης το 1950 στο Indy 500 το οποίο περιλαμβανόταν τότε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 και τον Τζιανκάρλο Μπαγκέτι το 1961 στο Γκραν Πρι Γαλλίας στο τιμόνι μίας ιδιωτικής Ferrari!

Δείτε στη συνέχεια τους 10 οδηγούς με τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες της Formula 1 μέχρι να πετύχουν την πρώτη νίκη τους στους οποίους περιλαμβάνονται και 3 παγκόσμιοι πρωταθλητές!

Ζαν Αλεζί, 91 Γκραν Πρι

Ζαν Αλεζί, 91 Γκραν Πρι

Tιερί Μπούτσεν, 95 Γκραν Πρι

Tιερί Μπούτσεν, 95 Γκραν Πρι

Μίκα Χάκινεν, 96 Γκραν Πρι

Μίκα Χάκινεν, 96 Γκραν Πρι

Tζιανκάρλο Φιζικέλα, 103 Γκραν Πρι

Tζιανκάρλο Φιζικέλα, 103 Γκραν Πρι

Νίκο Ρόσμπεργκ, 111 Γκραν Πρι

Νίκο Ρόσμπεργκ, 111 Γκραν Πρι

Τζένσον Μπάτον, 113 Γκραν Πρι

Τζένσον Μπάτον, 113 Γκραν Πρι

Γιάρνο Τρούλι, 117 Γκραν Πρι

Γιάρνο Τρούλι, 117 Γκραν Πρι

Ρούμπενς Μπαρικέλο, 124 Γκραν Πρι

Ρούμπενς Μπαρικέλο, 124 Γκραν Πρι

Μαρκ Γουέμπερ, 130 Γκραν Πρι

Μαρκ Γουέμπερ, 130 Γκραν Πρι

Σέρτζιο Πέρεζ, 190 Γκραν Πρι

Σέρτζιο Πέρεζ, 190 Γκραν Πρι
O Γάλλος Ζαν Αλεζί νίκησε για πρώτη φορά το 1995 στο Γκραν Πρι Καναδά, όπου οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari.
Ο Μπούτσεν σημείωσε την παρθενική του νίκη στη Formula 1 το 1989 στο Γκραν Πρι Καναδά με την ομάδα της Williams-Renault.
Ο ιπτάμενος Φινλανδός ανέβηκε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1997 στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι που είχε γίνει στη Χερέθ της Ισπανίας και ενώ ανήκε στη McLaren-Mercedes.
Ο Ιταλός πέτυχε την παρθενική του νίκη στη Formula 1 το 2003 ως οδηγός της Jordan-Ford στο Γκραν Πρι Βραζιλίας.
Ο Γερμανός οδηγός κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 το 2012 στο Γκραν Πρι Κίνας με την ομάδα της Mercedes.
Ο Βρετανός χρειάστηκε να περιμένει έως το 2006 μέχρι να πιει την πρώτη σαμπάνια της νίκης στο Γκραν Πρι Ουγγαρίας ως οδηγός της Honda.
Στην ομάδα της Renault ανήκε ο Ιταλός πιλότος, όταν βίωσε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης στη Formula 1 το 2004 στο Γκραν Πρι του Μονακό.
Ο «Ρουμπίνιο» περίμενε 124 Γκραν Πρι μέχρι να στεφθεί για πρώτη φορά νικητής το 2000 στη Γερμανία με τη Scuderia Ferrari, ενώ συγκινήθηκε και έκλαψε πάνω στο βάθρο.
Ο δεύτερος της σχετικής λίστας...αναμονής, Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ, απόλαυσε τη χαρά της νίκης στη Formula 1 για πρώτη φορά το 2009 στο Γκραν Πρι Γερμανίας, όντας οδηγός της Red Bull - Renault.
Τεράστια υπομονή έπρεπε να κάνει ο Μεξικανός, καθώς συμμετείχε σε 190 Γκραν Πρι της Formula 1 πριν κατακτήσει την πρώτη νίκη του το 2020 στο Σακχίρ του Μπαχρέιν. Ακόμη όμως και έτσι, εξακολουθεί και ψάχνει...εργοδότη για του χρόνου!