Φερστάπεν: «Δεν ευχαριστήθηκα ούτε ένα γύρο το Σάββατο»

Νίκος Γιαννούλας
Φερστάπεν: «Δεν ευχαριστήθηκα ούτε ένα γύρο το Σάββατο»
Απογοητευμένος, από την πρόσφυση της πίστας, την απόδοση του μονοθέσιου αλλά και τον… Φέτελ δήλωσε ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο στο Q3 του Σάββατου στο Πορτιμάο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη pole position αφού οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ξεπέρασε τα όρια της πίστας στη στροφή 4.

Με αυτό το δεδομένο, ο Ολλανδός είχε μόλις μια προσπάθεια στο τέλος της περιόδου για να προσπαθήσει να διεκδικήσει τη δεύτερη pole της σεζόν, αλλά κινήθηκε κατά 0,398 δευτερόλεπτα πιο αργά, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση στο grid πίσω από τους Μπότας και Χάμιλτον.

Αμέσως μετά το γύρο αυτό, ο Φερστάπεν ακούστηκε να ωρύεται στο ραδιόφωνο της ομάδας σχετικά με την χαλαρότητα των αντιδράσεων του Φέτελ και της Aston Martin στον τελευταίο του γύρο, λέγοντας: «Γιατί οι τύποι δεν κάνουν στην άκρη; Είμαι σε γρήγορο γύρο».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Ολλανδός ήταν προφανώς απογοητευμένος, όχι όμως μόνο για την αργοπορία του Φέτελ, αλλά συνολικά.

«Όλο το Σάββατο φτάναμε στην πηγή αλλά νερό δεν πίναμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ευχαριστήθηκα ούτε ένα γύρο, λόγω της κατάστασης στην πίστα. Μπορεί η σχεδίαση να είναι εξαιρετική, αλλά η πρόσφυση όχι. Αυτό φυσικά ισχύει για όλους, αλλά ειδικά εμένα δεν με ευχαριστεί οδηγικά», δήλωσε ο Φερστάπεν και συνέχισε.

«Δεν είχα ισορροπία στο αυτοκίνητο, αλλά σιγά-σιγά φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήμουν πιο σίγουρος. Ωστόσο, κερδίζαμε κάπου και χάναμε κάπου αλλού, δεν μπορέσαμε να βρούμε την ιδανική απόδοση σε κανένα σημείο το Σάββατο».

Ωστόσο, ο Φερστάπεν πάλεψε και είδε ότι πλησίαζε το στόχο της pole. Η ατυχία ωστόσο δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

«Νόμιζα ότι μπορούσα να κάνω έναν γύρο τόσο ταχύ όσο αυτόν που ακυρώθηκε και βγήκα με αυτό το σκοπό. Στη συνέχεια, στον τελευταίο τομέα, έχασα όλο τον χρόνο μου με την Aston Martin που βρέθηκε μπροστά μου και εκεί τελείωσαν όλα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!