Ένα τραγούδι για τον Άιρτον Σένα (vid)

Ένα τραγούδι για τον Άιρτον Σένα (vid)
Δείτε live εκτέλεση του τραγουδιού του Πάολο Μοντεβέκι για τον θρύλο της F1
Ήταν τότε Κυριακή του Πάσχα. Πριν από είκοσι-επτά ολόκληρα χρόνια. Η μέρα που ο κόσμος της Formula 1 έχανε μέρος της μαγείας του. Έχανε τον σπουδαίο Άιρτον Σένα που σκοτώθηκε στο Grand Prix της Ίμολα.

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε όσα λίγοι, λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι και γι’ αυτό το λόγο ακόμα και σήμερα, η μνήμη του παραμένει ζωντανή. Ήταν, είναι και θα είναι ένας Θρύλος, που πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των απανταχού φίλων της ταχύτητας.

Μάλιστα, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποτέλεσε έμπνευση – όχι μόνο για νέους οδηγούς αλλά και καλλιτέχνες. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ιταλού συνθέτη και στιχουργού, Πάολο Μοντεβέκι, που έγραψε ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον αδικοχαμένο Άιρτον.

Στην επίσημη εκτέλεσή του το ερμηνεύει ο Λούτσιο Ντάλα, όμως στο video που σας παραθέτουμε, πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο ίδιος ο Μοντεβέκι. Είναι από το Gala που διοργανώθηκε στην πίστα της Ίμολα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου οδηγού – πίσω στο 2014.

Είχα την τύχη να βρεθώ στην ιταλική πίστα και να παρακολουθήσω από κοντά τις εκδηλώσεις αλλά και να παραστώ στο gala, τα έσοδα του οποίου πήγαν στο Ινστιτούτο «Ayrton Senna».

Ο Μοντεβέκι ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το κομμάτι εμφανώς συγκινημένος, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια της ανιψιάς του θρύλου της F1, Πάουλα Σένα, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!