Μπότας: «Σεβάστηκα τον Ράσελ, δεν τον έκλεισα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας: «Σεβάστηκα τον Ράσελ, δεν τον έκλεισα»
Καθαρός από την πλευρά του θεωρεί ότι είναι ο Βαλτέρι Μπότας στο περιστατικό με τον Τζορτζ Ράσελ, που συνέβη την Κυριακή στο Γκραν Πρι της Formula 1 στην Ίμολα.

Πολλές συζητήσεις έχει φέρει το συμβάν με τον Βαλτέρι Μπότας της Mercedes και τον Τζορτζ Ράσελ της Williams, στην πίστα της Ίμολα. Οι δύο πιλότοι συγκρούστηκαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν, ενώ υπάρχουν παράπονα τόσο από τη μια πλευρά, όσο και από την άλλη. Ο Βαλτέρι Μπότας έκανε μερικές δηλώσεις και τόνισε ότι δεν παραβίασε κανέναν άγραφο κανόνα μεταξύ των πιλότων, ότι σεβάστηκε απόλυτα την κίνηση του Ράσελ, αλλά δεν του έκανε και χώρο καθώς βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.

«Είναι μια μικρή κίνηση που στα 360 χλμ./ώρα γίνεται τεράστια»

«Μεταξύ όλων των οδηγών έχουμε έναν άγραφο κανόνα πως όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει κατά πάνω σου με ανοικτό το DRS τότε δεν τον κλείνεις την τελευταία στιγμή. Είναι μια μικρή κίνηση, όμως στα περίπου 360 χλμ./ώρα και όταν ο άλλος έρχεται προς τα εσένα με περίπου 50 χλμ./ώρα διαφορά, μοιάζει τεράστια. Δεν παραβίασα κανέναν άγραφο κανόνα, έτσι το βλέπω εγώ. Δεν έκανα καμία ξαφνική κίνηση.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο από την κάμερα στο μονοθέσιο του Τζορτζ Ράσελ. Άφησα χώρο, οπότε από τη δική μου πλευρά ήμουν καθαρός. Βέβαια, επειδή ήμουν σε κατάσταση άμυνας, δεν δημιούργησα περισσότερο χώρο για να μπει. Αλλά όταν αγωνίζομαι, πάντα έχω σεβασμό. Προφανώς το βλέπω διαφορετικά από εκείνον» είπε ο Βαλτέρι Μπότας. Οι αγωνιδίκες έκριναν ότι το μονοθέσιο του Βαλτέρι Μπότας δεν άλλαξε τη γραμμή του εκείνη τη στιγμή οπότε δεν θεωρούν ότι έφταιξε εκείνος για το περιστατικό στην Ίμολα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!