Χάμιλτον: «Χάσαμε ταχύτητα από τους νέους τεχνικούς κανονισμούς»

Νίκος Γιαννούλας
Χάμιλτον: «Χάσαμε ταχύτητα από τους νέους τεχνικούς κανονισμούς»
Η απόλυτη επικράτηση μέχρι αυτή τη στιγμή της Red Bull σε δοκιμές και κατατακτήριες, είναι σύμφωνα με τη γνώμη του περσινού πρωταθλητή θέμα αεροδυναμικής.

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της F1 στο Μπαχρέιν απέδειξε ότι πλέον η Mercedes δεν θα τρέχει χωρίς αντίπαλο. Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, παρότι περιορισμένες, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα: το κλείσιμο της ψαλίδας απόδοσης μεταξύ των μονοθέσιων.

Ενώ οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να μην αλλάξουν τη συντριπτική πλειοψηφία των σχεδιαστικών στοιχείων των αυτοκινήτων τους, το δάπεδο στο πίσω μέρος του άλλαξε σημαντικά και σε σχήμα και σε διαμόρφωση. Μαζί με τις αλλαγές στο διαχύτη, πλέον η κάθετη δύναμη είναι μικρότερη. Για να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα κατάσταση, οι δύο κυρίαρχες ομάδες ακολούθησαν δύο διαφορετικούς δρόμους. Αυτός της Red Bull, μοιάζει να αποδίδει καλύτερα.

Αμέσως μετά τις κατατακτήριες, σε ερώτηση σχετικά με το πόσο οι νέοι κανονισμοί είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τα μονοθέσια της Mercedes ταχύτητα, ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής σερ Λιούις Χάμιλτον απάντησε: «Δεν είναι μυστικό ότι οι αλλαγές έχουν γίνει για να μας κρατήσουν πίσω. Αλλά αυτό είναι εντάξει, αγαπάμε την πρόκληση και δεν επαναπαυόμαστε, απλά δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Και αυτό θα κάνουμε».

Ο Μπότας από την πλευρά του δεν σχολίασε ειδικά την επίπτωση των κανονισμών, αλλά συνολικά την εικόνα της Red Bull ως «Ένα πραγματικά ισχυρό πακέτο συνολικά. Η μονάδα ισχύος, το σασί, η αεροδυναμική λειτουργούν εξαιρετικά. Έκαναν καλή δουλειά τον χειμώνα και πρέπει πλέον εμείς να τους ξεπεράσουμε».

Ο απόλυτος κυρίαρχος του τριημέρου, ο Φερστάπεν, υποστήριξε ότι τα οφέλη της Red Bull δεν εστιάζονται σε ένα και μόνο σημείο. «Δεν νομίζω ότι η Red Bull έχει βελτιωθεί μερικά. Είναι , νομίζω, πολλοί παράγοντες. Η αεροδυναμική είναι σίγουρα ο ένας, αλλά επίσης και από την πλευρά του κινητήρα η Honda έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να βελτιώσει τη μονάδα ισχύος και νομίζω ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά».

Όντως, όλοι αναγνωρίζουν πλέον –τόσο από τα αποτελέσματα της Red Bull όσο και από αυτά της AlphaTauri, ότι παρότι οι Ιάπωνες έχουν ανακοινώσει το τέλος της εμπλοκής τους με την F1, θέλησαν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!